Finlay Donovan e mortală

LEI
Inapoi Înapoi în site
Carte

Mamă de nevoie, ucigașă fără voie

„A-și face treaba” pentru o mamă singură începe să capete un sens cu totul nou atunci când este confundată cu o criminală.

De la scutece, desene animate și cine pregătite la repezeală, află în ce situații periculoase ajunge Finlay – protagonista unui thriller original cu o abordare fresh, care te va surprinde cu umorul inserat inteligent printre momentele de suspans intens.

LEI
Gif

Una dintre:

Cele mai așteptate cărți thriller și mister din 2021
Cele mai bune cărți pe care să le citești în 2021
Cele mai anticipate cărți de suspans în 2021
Cele mai bune 18 lecturi de citit la plajă în vara anului 2021
Cele mai așteptate debuturi în 2021
Cărțile foarte recomandate în 2021
Recenzie
„Debutul pentru adulți al autoarei Elle Cosimano, nominalizat la premiile Edgar, are tot ceea ce îmi place la o carte – o protagonistă curajoasă, răsturnări de situație perfecte și mult suspans. Finlay Donovan cred că este noul meu personaj preferat. Nu ai cum să fii dezamăgit de acest roman.”
Kellye Garrett, autor premiat pentru Hollywood Homicide
Motivele pentru care să citești cartea
Check
A fost nominalizată la premiile Edgar, unele dintre cele mai prestigioase premii pentru genul thriller, mister și suspans;
Check
Este recomandată la nivel mondial de publicații celebre, de critici și scriitori renumiți;
Check
Se află în topul celor mai bune cărți de citit în 2021;
Check
Este un altfel de thriller, având momente de suspans îmbinate cu succes cu cele de umor;
Check
Finlay Donovan este protagonista care te va captiva complet, fiind amuzantă, inteligentă și surprinzătoare;
Check
Povestea este una neobișnuită, cu momente neașteptate care te vor ține cu sufletul la gură;
Check
Autoarea este câștigătoarea premiului International Thriller Writers pentru Cel mai bun roman Young Adult.
Descriere

Descrierea cărții

Divortață și rămasă cu doi copii, stresată și fără prea mult succes ca autoare, viața lui Finlay Donovan este un adevărat haos: noua carte pe care i-a promis-o agentului său literar nu este scrisă, fostul ei soț a concediat bona fără să o anunțe, iar în această dimineață a trebuit să-și trimită fetiţa de patru ani la grădiniță cu părul lipit de cap după un incident cu foarfeca.

Când Finlay e auzită discutând intriga noului ei thriller cu agentul său la prânz, ea este confundată cu o criminală și acceptă, în mod necugetat, o ofertă de a scăpa de un soț problematic în schimbul unei sume de bani, care pare că o va ajuta să rămână fără datorii și fără griji... În curând, Finlay descoperă că delictul din realitate este mult mai dificil decât omologul său fictiv, pe măsură ce devine implicată într-o anchetă a crimei din viața reală.

Cu un ritm alert, cu o naraţiune delicioasă și total autentică, descriind frustrările și triumfurile maternității în toată dezordinea specifică, cu ilaritate și momente de sinceritate, acest roman este primul dintr-o nouă serie strălucită de la autoarea nominalizată la premiul YA Edgar, Elle Cosimano.

Descriere Descriere Descriere Descriere
Recenzii

Fragment din carte

Fragment

„— Gata?

— Ești acasă?

O pauză.

— Da.

— Ești singură?

— Da.

— Slavă cerului. Am căutat în consola din mijloc un pachet de gumă. Miroseam ca o distilerie: Soțul tău a încercat să drogheze o femeie la bar. Eu... A fost un accident și a băut el pastila în locul ei. Îl am în mașină și ți-l aduc acasă, am spus, simțindu-mă ciudat de atașată de femeia asta pe care abia dacă o știam. Și mult prea familiară cu soțul ei. Am intrat pe banda dreaptă, păstrând viteza sub limita legală.

— Nu! Nu-l poți aduce aici! Obiecțiile ei au căpătat note stridente: Trebuie să scapi de el. Nu plătesc dacă nu scapi de el... cum ai zis tu... curat!

— Nu am spus niciodată că accept să fac ceva, orice. Ai tras cu urechea la o conversație pe care nu ai înțeles-o.

Un Audi mi-a tăiat fața și s-a îndreptat în viteză spre autostrada cu plată. Am claxonat, nivelul meu de

adrenalină a crescut brusc, și am verificat în oglinda retrovizoare dacă se ține vreun girofar după mine. Din fericire, totul era în regulă:

— Uite care-i treaba, doar pentru că e un nemernic și un ciudat nu înseamnă că merită să....

— Ai telefonul lui? mi-o reteză Patricia.

Întrebarea m-a luat pe nepregătite.

— Poate. Habar n-am. Știam că Harris avea portofelul. Ultima dată când i-am văzut telefonul, îl vâra în buzunarul de la piept al sacoului: Cred că da. De ce?

— Găsește-l. Parola e „lăptarul”. Intră în fotografiile lui. După aia sună-mă când îți termini treaba.

— Nu vreau să mă uit la...

A închis. Am lovit cu palma zdravăn volanul, mormăind o înjurătură. Ce trebuia să fac acum?”

Elle Cosimano

Despre autoare

Elle Cosimano și-a descoperit adevărata chemare în studiile sociale și comportamentale, în timp ce se specializa în psihologie la St. Mary’s College din Maryland. Cincisprezece ani mai târziu, Elle a renunțat la o carieră de succes în domeniul imobiliar pentru a continua să scrie. În prezent, este autoarea premiată a aclamatelor romane Young Adult, Nearly Gone și Holding Smoke, realizând cu pasiune thrillere și ficțiuni pentru adulți și adolescenți. Când nu scrie, Elle petrece timp cu soțul și cei doi fii, alături de care locuiește în munții Blue Ridge din Virginia Centrală.

Recenzie
„Pe de o parte, comedie, pe de altă parte, thriller autentic... Cu o echilibrare abilă a convenției de genuri opuse cu comentarii glumețe și ironice despre maternitate și feminitate, Cosimano elaborează o poveste delicioasă și neobișnuită.”
Booklist

Citești mai mult, plătești mai puțin

Finlay Donovan e mortală + Cine nu e gata

Finlay Donovan e mortală + Cine nu e gata

83 Lei
Comandă
Finlay Donovan e mortală + Falling

Finlay Donovan e mortală + Falling

88 Lei
Comandă
Finlay Donovan e mortală + Fecioarele

Finlay Donovan e mortală + Fecioarele

93.9 Lei
Comandă