Educația financiară pe înțelesul copiilor

Inapoi Înapoi în site
Educația financiară pe înțelesul copiilor

Cum ar fi arătat viața ta cu o educație financiară primită la timp?

Educația financiară nu este doar despre bani sau despre a fi bogat, ea îl ajută pe copil să înțeleagă lecții vitale care vor marca întreaga viață a copilului tău. Este despre a-l învăța cum fiecare decizie financiară corectă va fi un pas mic, dar sigur, către realizarea visurilor mari.

Una dintre cele mai importante relații din viața noastră este relația cu banii.

Fără o educație financiară corectă, copilul de astăzi poate deveni adultul de mâine, cu alegeri nocive pentru viitorul său. Alegerea greșită a anturajelor, cheltuielile impulsive, timpul irosit inutil pe ecrane sau chiar și alte dependențe mai grave, toate acestea au o cauză comună: lipsa educației financiare de la primii ani.

Educă-ți copilul cu lecțiile pe care tu nu le-ai primit. Profită de ghidul perfect pentru a te ajuta să traduci educația financiară pe limbajul copiilor.

Educația financiară este cea mai importantă investiție în viitorul copilului tău!

Un proiect sponsorizat de

bcr
scrisoare scrisoare

Un mesaj de la părinte la părinte,

Sunt tatăl a doi copii și îți mărturisesc că permanent mi-am pus întrebarea: Oare îi ofer educația corectă copilului meu?

Evident, ca orice părinte, privesc cu încredere la viitorul copiilor mei, dar, în același timp, recunosc că am unele temeri legate de perioada ce va veni, în special cea a adolescenței. Mă tem de anturaje nepotrivite, mă tem pentru siguranța lor emoțională, mă tem de tentațiile nocive, dar atât de prezente în viața adolescenților de azi etc.

Din păcate, noi, părinții moderni, ne lăsăm luați de vârtejul cotidian și de grijile de zi cu zi, fiindu-ne tot mai greu să petrecem timp de calitate cu copiii noștri. Și de multe ori simțim să ne revanșăm față de copii, prin mici cadouri sau surprize. Problema însă este că transmitem un mesaj cum nu se poate mai greșit față de modul în care ei se vor raporta la bani, dar și mai important, cum înțeleg relațiile.

Nu, nu sunt încă o persoană care să-ți spună că e important să petreci timp de calitate cu copilul tău, întrucât nu îmi permit să recomand ceea ce eu nu reușesc. După o zi dificilă de lucru, ajung stors acasă și cu greu găsesc resurse să mă joc cu cei mici, însă o fac odată pentru că mi-s foarte dragi și apoi pentru că în felul acesta uit de dificultățile zilei respective.

După repriza de joacă, apare evident și acel moment pe care deși îl urăsc, profit într-un fel de el. Mă refer la momentele în care cei mici mă lasă să-mi încarc în liniște bateriile, făcându-și de lucru pe telefon, tabletă sau la televizor. Da, știu că nu e bine ceea ce fac, însă liniștea aceea este atât de plăcută, încât mă țintuiește într-un mod pe care doar dacă ești părinte îl poți înțelege.

Ei bine, dacă te întrebi ce legătură au aceste situații cu educația financiară, vreau să-ți spun din capătul locului, că acest ghid nu îți promite timp util cu ai tăi copii sau cum să ieși din vârtejul zilnic. Ceea ce îți pot garanta însă, este că această carte îți oferă cadrul perfect pentru a avea un dialog împreună cu copilul tău pentru a-l face să înțeleagă ABC-ul vieții.

Pentru că da, această carte nu este doar despre bani și prosperitate, ea își dorește să ii ofere copilului tău cele mai importante repere ale vieții.

Modul în care a fost scrisă, este de a-i oferi prima și cea mai importantă lecție de viață copilului și de asemenea, să-ți creeze cadrul perfect pentru a-l ghida prin noțiunile de baza ale viitorului său.

Mi-ar fi plăcut enorm ca părinții mei să îmi fi citit această carte în copilărie, însă este greu să le vorbești copiilor despre un subiect pe care nici tu că părinte nu-l stăpânești foarte bine și deși știi foarte multe pe această temă, îți este greu să le pui cap la cap și mai ales într-un limbaj pe înțelesul copilului tău.

Ei bine, asta ne-am propus cu această carte: să conțină o poveste pentru a-l atrage pe copil să citească sau asculte cartea, să-i oferim toate noțiunile ce creează o fundație sănătoasă pentru viitorul sau și mai ales, pentru a-ti oferi ție cadrul perfect să adaptezi informațiile tehnice din carte, cu modul in care tu știi că va reacționa cel mai bine copilul tău.

Cu speranța unui viitor prosper pentru copiii noștri.

scrisoare scrisoare

Capitolele cartii

pom

Această carte te ajută să:

cross

Previi riscurile grave: Elimină riscul comportamentelor nocive ale viitorului adolescent: cheltuieli impulsive, o sănătate emoțională precară sau chiar dependențele.

cross

Îl înveți valoarea banilor: O percepție gresita a valorii banilor, cauzată de faptul ca primește relativ ușor ce-și doreste, poate afecta foarte grav viitorul fiecărui copil;

cross

Îi oferi dezvoltare personală: Cultivând încrederea și responsabilitatea financiară, copilul tău va întelege cum sa Faca alegeri inteligente in momentele cheie ale vietii;

cross

Îi asiguri sănătate emoțională: Încrederea de sine are la baza o educație financiară corectă.

cross

Să realizezi puntea perfectă între voi: Această carte îi oferă părintelui harta perfectă pentru a-i explica copilului său ABC-ul educației financiare.

Părinții aleg pachetul copilului descurcăreț

Pachetul copilului descurcăreț Pachetul copilului descurcăreț

Descoperă trei cărți esențiale, care explorează cele mai importante aspecte ale vieții copiilor, contribuind la dezvoltarea lor inteligentă și emoțională într-un mod echilibrat și împlinit. Învățându-i despre lumea finanțelor și gestionarea banilor, despre cum pot obține ceea ce își doresc, atunci când cred cu tărie în forțele propriii, în timp ce navighează printre suișuri și coborâșuri fără să-și piardă echilibrul interior, vei avea ocazia să le oferi poate cel mai important dar: un viitor în care ai investit din timp.

Recenzii

Rasfoieste cartea

baiat
Sănătatea emoțională
Sănătatea emoțională
Sănătatea emoțională
Sănătatea emoțională
Sănătatea emoțională
Roxana Bucur

Roxana Bucur

se bucură de o poziție remarcabilă în Top 23 de experți financiari din România, în timp ce jonglează cu succes printre provocările antreprenoriatului în educație financiară pentru adulți și copii. În momentul de față, aceasta are peste 200 de clienți și gestionează lunar puțin peste 800.000 de euro, punând umărul profesional la realizarea obiectivelor importante din viața unui om: susținerea copiilor lui, retragerea eficientă din activitate, închiderea anticipată a creditelor imobiliare, siguranță financiară și independență financiară față de orice și oricine: stat, angajator, familie, instituțiile financiare din piață.

Virginia Vasilache

Virginia Vasilache

autor, scenarist, regizor, actor. A absolvit master în regie și productie audiovizuală la U.N.A.T.C., la clasa dnei Elisabeta Bostan. Autor si regizor al celor 8 spectacole muzicale și interactive pentru copii, Miniricii, producător executiv al producțiilor pentru copii pentru o perioada de 12 ani în colaborare cu cele mai cu cunoscute case de productie internaționale.

Dr. Naomi Potter
Florin Enceanu

Florin Enceanu

este inginer, antreprenor, vizionar, însă cu siguranță cel mai important rol pentru el este cel de tată. Ca director al editurii Bookzone a reușit performanțe semnificative pentru piața de carte, ajungând ca în doar 8 ani de la înființare să aducă Bookzone în top trei edituri din România. Obiectivul său principal este de a contribui în mod concret și susținut la educația tinerilor, iar implicarea sa activă în această carte esențială pentru dezvoltarea copiilor este un pas important și sigur spre realizarea unui vis măreț.

Citești mai mult, plătești mai puțin

Pachetul O investiție în viitor

Pachetul
O investiție în viitor

Comandă Pachet
Pachetul pus pe învățat și joacă

Pachetul
pus pe învățat și joacă

Comandă Pachet
Pachetul inteligent și puțin poznaș

Pachetul
inteligent și puțin poznaș

Comandă Pachet
Pachet micilor învățăcei

Pachetul
micilor învățăcei

Comandă Pachet
Pachet antreprenoriatului în familie

Pachetul
antreprenoriatului în familie

Comandă Pachet