Despre sensul vieții

Inapoi Înapoi în site

Un dialog
sincer și necesar

despre puterea cuvintelor, puterea oamenilor și puterea Lui Dumnezeu, care îți oferă reperele de care ai nevoie într-o lume în schimbare.

BONUS:

Primești și o scrisoare plină de emoție de la Părintele Necula care îți va oferi sprijin în vremuri tulburi.

Citește mai mult
Citeste mai mult

Un dialog
sincer și necesar

despre puterea cuvintelor, puterea oamenilor și puterea Lui Dumnezeu, care îți oferă reperele de care ai nevoie într-o lume în schimbare.

BONUS:

Primești și o scrisoare plină de emoție de la Părintele Necula care îți va oferi sprijin în vremuri tulburi.

Citește mai mult
Citeste mai mult

O invitație la unitate, credință și adevăr

O invitație la unitate, credință și adevăr

Cuvintele Părintelui Necula creează punți între religii, între credincioși și atei, aducând oamenii mai aproape de marile adevăruri ale învățăturilor creștine. Într-o epocă a deznădejdii și a fricii, acest dialog dintre Mihai Morar și Părintele Necula abordează subiectele dificile ale actualității fără teamă. Fiecare răspuns oferit la întrebările pline de miez adresate de Mihai Morar încurajează cititorii să-și păstreze întotdeauna speranța și credința. Astfel, pagină cu pagină, se conturează un alt mod de a privi lumea și problemele sale, adoptând o perspectivă plină de înțelegere, iubire și încredere în puterea și frumusețea Lui Dumnezeu.

„Ce ar mai fi de zis? O vom face probabil în timpul cât Dumnezeu ne va îngădui să o mai facem. Când vom fi plecați, undeva, într-un colț de bibliotecă și această rogojină de carte pe care ne-am lăsat sufletele la vedere. Mulțumesc, Mihai, pentru prietenie. Și celor ce ne sunt prieteni ori dușmani, deopotrivă, sănătate. Nu mai e vreme de ură. De mușcat din morminte. Din văzduh, din bunici și părinți. E vremea să căutăm sens vieților noastre. ”

– Părintele Constantin Necula

„Eram într-o perioadă a vieții de acumulare … de regrete. Am citit undeva că noi, oamenii, putem funcționa în două moduri: de victime sau de creatori. Putem fi victimele societății, ale vocilor din jurul nostru, ale fricilor, ale tiparelor, de cele mai multe ori, propriile noastre victime. Sau, indiferent ce ne spune lumea sau ce urlă vocile din capul nostru, putem fi creatori: atunci când ne lăsăm adevărul să vorbească, atunci când vorbește tare inima. Suntem creatori atunci când ne dăm voie să fim. ”

– Mihai Morar

dropdown dropdown

„Cărțile sunt televizorul oamenilor deștepți și mă bucură atunci când cineva mai construiește și astfel de televizoare. Părintele Necula și Mihai par să vină din lumi pe cât de diferite pe atât de apropiate și, cum amândoi îmi sunt apropiați, sunt sigur că veți găsi în rândurile scrise de ei și voi, apropierea.
Toate cărțile, oricare ar fi ele, au măcar un cuvânt despre iubire. Despre asta e cartea lor. Pentru că cel ce nu iubeşte n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este iubire (I Ioan 4,8)."

Dan Negru,
prezentator TV

„Mihai, nu există lege care să ne facă să ne iubim! Poți să dai câte decrete vrei, oricâte hotărâri de Consiliu Național al nu-știu-cui, n-are nicio treabă, n-are! Iubirea nu încape în lege! Ea e exercițiul cel mai bun de supraviețuire!”

– Părintele Constantin Necula

Recenzii

„Mă bucur că Părintele Constantin Necula face parte din lumea lui Mihai Morar!
Abia aștept cartea, pe care o vreau neapărat cu autografe și cu două gânduri din partea amândurora, îmi sunt dragi și îmi sunt prieteni.
Cartea o voi ține pe raftul meu de lângă pat. Eu seara citesc câteva rânduri care să-mi liniștească spiritul. Ăsta e ritualul meu de dinainte de somn: ori ascult muzică clasică ori citesc... este foarte important ca înainte de a dormi să avem o stare de liniște, chiar povestea un psiholog că sunt foarte importante ultimele 20 de minute de dinainte de a adormi.
Într-o lume în care se vorbește în gura mare doar despre tehnologie, avem nevoie și de un mic manual care să știe cum «să tacă» despre frumusețea veșniciei sufletului.”

Daniel Buzdugan,
om de radio

Fragment

Mihai Morar: Cum ne putem întări întâi încrederea în oameni, cum ne putem întări credința? Pentru că eu cred că suntem într-o perioadă în care lumea e-ntr-o gravă suferință și fiindcă s-au dărâmat temeliile acestea, ale încrederii.

Părintele Constantin Necula: Cred că primul exercițiu pe care trebuie să-l facem e cel de răbdare! E cel de răbdare, da. Să avem răbdare, cu noi, cu cei de lângă noi! Are Părintele Zaharia Zaharou un titlu la o carte, un citat din Sfântul Apostol Pavel: Lărgiți și voi inimile voastre! Că trebuie lărgite inimile, e musai să facem mai întâi asta, suntem prea fițoși în creștinismul nostru! Prea credem că noi le știm pe toate, că la noi e adevărul absolut. Da, dar este și pe raft la alții, adică, trebuie să înțelegem, nu avem o farmacie de adevăruri: „Bună dimineața, vă rog, 200 de grame de credință şi 5 de nădejde!”, n-avem de unde lua. (...) Eu cred în oamenii care au curaj să ridice crucea. Ca David în fața lui Goliat. Puștiul ăla a avut curaj să ia praștia și să-l lovească pe Goliat. Atât trebuie, doar puțin curaj. Chiar dacă pare inegal ce se-ntâmplă cu noi, moartea-i mult mai cotropitoare!

Mihai Morar: Dar pentru curaj îți trebuie o inimă mare și pentru o inimă mare trebuie să-ți lărgești inima… mică! Care-i strâmtă de cele mai multe ori!

dropdown dropdown

Despre autori

Autoarei
Mihai Morar

este un îndrăgit om de radio, prezentator TV, jurnalist și editorialist. Mereu încrezător în puterea cuvintelor de a schimba lumea și de a ne face viața mai frumoasă, Mihai Morar este una dintre vocile alături de care se trezesc peste 800.000 de români, ascultătorii matinalului Morning Zu. Atunci când nu glumește alături de Daniel Buzdugan la radio, el este un pasionat căutător de răspunsuri care nu dă înapoi din fața întrebărilor mari ale omenirii, încercând să ajungă în miezul problemelor cu ajutorul invitaților săi în cadrul podcastului Fain și Simplu. Întâlnirile cu oamenii deosebiți pe care îi intervievează îl inspiră să își urmeze curiozitatea și să își pună noi și noi întrebări.

Părintele Constantin Necula

este preot ortodox, doctor în teologie și profesor universitar la facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu. Părintele a scris numeroase volume de predici, de studii și articole, dar și cărți destinate copiilor și tinerilor. A publicat studii în română, franceză, italiană și germană și a participat la peste 150 de conferințe în țară și în străinătate. Părintele Necula are o activitate cu adevărat impresionantă, și este îndrăgit de public pentru modul nonconformist și accesibil în care reușește să transmită mai departe bogăția de cunoaștere și înțelepciune acumulată în decursul anilor.

Autoari

„Să dai Vieții copii… suprema putere a lui a fi. Asta spune MIhai Morar, copilul. Așa am învățat și noi, ceilalți copii, să fim.
Îl știu pe Mihai somnoros, chiar și când nu s-a putut trezi cu ocazia unor sesiuni de jogging. Îl știm vorbăreț, un om ce poate alerga un întreg matinal de câteva ore.
Acum, l-am descoperit pe Mihail, copilul, dar și pe adultul care ne arată, din perspectiva lui, un sens al vieții. Așa să ne trăiești și să ne încânți cum doar tu știi, fain și simplu.”

Radu Vâlcan,
actor

Despre sensul vieții + Cartea familiei

Despre sensul vieții +
Cartea familiei

Comandă
Despre sensul vieții + Împăcarea cu tine însuți

Despre sensul vieții +
Împăcarea cu tine însuți

Comandă
Despre sensul vieții + Dialogul speranței

Despre sensul vieții +
Dialogul speranței

Comandă
Pachet Cuvinte care schimba vieți

Pachet Cuvinte care schimba vieți

Comandă