„Medicina povestită pe înțelesul tuturor” este o necesitate. Într-o societate în care educația generală și mai ales cea medicală suferă carențe importante, o astfel de carte poate fi chiar salutară, reprezentând fundamentul atât de util oricărui om, pentru că vorbim totuși despre sănătate, domeniu ce ar trebui să ne preocupe pe toți. În lucrarea de față, dr. Vasi Rădulescu demontează mituri, explică principalele afecțiuni, simptome și tratamente, povestește viața puțin știută a omului din spatele halatului, combate terapiile și leacurile minune care nu au niciun fundament științific și propune o îmbrățișare a moderației în fiecare segment din arhitectura vieții, cu accent pe prevenția bolilor, pentru că e mai important să evităm decât să tratăm. Această carte ar trebui să se găsească în fiecare familie.

Comandă acum și numără-te printre persoanele care vor beneficia de ”Medicina povestită pe înțelesul tuturor”.

Comandă

Preț: 29 Lei


De ce avem nevoie de o astfel de carte?

1. Românii au nevoie de educație medicală ca de aer, iar cartea “Medicina povestită” asta conține, educație medicală pe înțelesul oricui;

2. Indicațiile medicale din această carte sunt oferite de un medic cu experiență și foarte apreciat;

3. Sunt explicate pe înțelesul oricui lucruri extrem de importante legate de sănătate și de viață;

4. Și unul dintre cele mai importante aspecte: este o carte care te ajută să înțelegi și să previi unele dintre afecțiunile cele mai grave.


Care sunt principalele avantaje ale celor care aleg să aibă în bibliotecă “Medicina povestită” ?

1. Informații explicate ca de la medic la pacient, concrete și ușor de înțeles. Ca de exemplu: “Cum poți să previi cancerul”, “Cum te poate ucide zahărul”, “Cum să previi bolile de stomac” și alte informații esențiale despre prevenția medicală.

2. Descoperi informații importante despre diete, diabet, obezitate, despre cum să ai o alimentație corectă și implicit un stil de viață sănătos.

3. Demontează cele mai des întâlnite mituri legate de sănătate sau diverse forme alternative de medicină.

4. O parte importantă dedicată sănătății copilului: cum îl creștem, cum îl hrănim și îngrijim.

5. Nu în ultimul rând vei găsi informații utile despre viață în general, despre importanța de a zâmbi și de a te bucura de tot ceea ce avem în prezent.

Dr. Vasi Rădulescu

Vasi Rădulescu este medic specialist și recent premiat cu titlul de “Cel mai bun medic comunicator” in cadrul COPAC, ediția 2018.

Dr. Vasi Radulescu a fost inclus în selecția „100 de oameni pentru România de mâine” făcută de prestigioasa publicație Decât o Revistă.

Fondator al proiectului #leapșadesănătate, o platformă de educație medicală cu articole pe înțelesul tuturor. Este și autorul cărților „Dragă inimă”, „Culorile uitării” și, iată, „Medicina povestită pe înțelesul tuturor”.

Este urmărit de peste 100.000 de persoane pe toate paginile sale și pe profilul personal, acolo unde scrie despre o medicină care ar trebui să pună mereu pacientul în centrul atenției și să nu-l mai considere un aparent simplu cumul de diagnostice. O medicină empatică, a apropierii între oameni, bazată pe dovezi științifice, în care miturile și terapiile inventate peste noapte venite doar să-i îmbogățească pe unii nu au ce să caute.

Un fragment din carte

9 greșeli în gripă
1. Gripa e o răceală banală și copilul nu pățește nimic. Infecțiile cu virusurile gripale au desfășurări diferite în funcție de organismele în care ajung să-și facă de cap. Copiii mici sunt de multe ori nepregătiți din punct de vedere imun și pot trece ușor de la gripă la pneumonie supraadăugată și stare de sepsis, cu evoluție severă și pericol de deces.

2. Bunicul are gripă, dar lasă că se face bine, e doar răcit. Cu vârstele înaintate și la existența unor boli pulmonare, cardiace, renale etc., evoluția gripei poate fi imprevizibilă. Astfel de persoane au nevoie de vaccin antigripal, iar dacă vaccinul nu a fost făcut, la primele simptome de gripă, consultul medical se impune imediat.

3. Iau antibiotic ca să nu fac gripă. Administrarea de antibiotic poate să accelereze selectarea tulpinilor multirezistente de bacterii, să dea reacții adverse digestive, dar sigur nu va păzi pe nimeni de gripă. Un mijloc de prevenție este vaccinul, care se face înainte de sezonul rece, chiar și la persoanele sănătoase și imunocompetente.

4. Nu iau paracetamol pentru că am citit că face mult rău. Medicamentele care ameliorează simptomele asociate (febră, tuse, cefalee) au fost amplu studiate și sunt bine tolerate dacă se iau conform recomandărilor. Paracetamolul nu distruge ficatul la dozele terapeutice și poate fi luat ca agent antitermic, antalgic. Nu există niciun paracetamol care să conțină virusuri sau alte adaosuri nocive, acestea sunt povești care circulă pe internet.

5. Am febră și tușesc, trebuie să iau măcar amoxicilină. Antibioticul nu are nicio valoare nici după instalarea gripei. Vorbim despre o infecție cu virusuri, nu cu bacterii. La antibioterapie se va recurge doar dacă medicul constată suprainfecția bacteriană.

6. O să evit contactul cu cei care sunt bolnavi și sigur nu fac gripă. Evitarea contactului cu oamenii nu reprezintă o metodă profilactică perfectă. Există purtători de virus gripal care pot transmite virusul fără să aibă vreun simptom de boală. Nu vom putea evita pe toată lumea, evident.

7. Am gripă, dar intru la tata în spital, că vreau neapărat să-l văd. Cine are gripă ar trebui să evite contactul cu alte persoane, mai ales cu cele internate, care poate au imunitatea scăzută. O gripă acolo poate fi fatală.

8. Nu mă vaccinez, că sunt sănătos și oricum vaccinurile provoacă autism. Vaccinarea este recomandată și persoanelor sănătoase și nu, nu există niciun studiu serios care să arate vreo legătură între vaccinuri și autism.

9. Nu-i fac testul rapid copilului, că nu vreau să arunc banii pe toate prostiile. Testul rapid poate oferi informații prețioase și, în cazuri precise, poate ghida un tratament eficient, ce poate face diferența între viață și moarte.

Despre carte

Educația medicală a reprezentat un domeniu care mi-a atras atenția și pe care n-am putut să-l ignor, ținând cont de lipsurile grave la acest nivel în populația de rând. Perpetuăm mituri fără fundament științific, nu deținem informații bazale despre sănătate, recurgem la leacuri minune, ne încredem în sfaturile unor persoane care nu au nicio competență medicală, ne informăm din surse incerte și credem povești care de multe ori reprezintă pure suspendări ale rațiunii. O lucrare care să limpezească lucrurile și să prezinte, succint și pe înțelesul tuturor, principalele segmente ale medicinei, era strict necesară. Tot conținutul vă va face să înțelegeți de ce se întâmplă anumite fenomene, de ce ne îmbolnăvim, cum ne păstrăm sănătatea, cum ținem o relație frumoasă și eficientă cu medicul nostru, cum demontăm niște mituri. Pe alocuri, materialele sunt îmbogățite cu experiențe pur personale din spital, împachetate sub forma unor fire narative, ideale pentru a sedimenta concepte precum empatia, fericirea, bunătatea, implicarea, suferința, depresia. Țin să precizez că în luna februarie a anului trecut, aflat la o masă cu niște prieteni și tot discutând despre miturile din sănătate, mi-a venit ideea să creez o platformă în care, alături de alți medici cunoscuți, să disecăm toate miturile și să facem o educație medicală veritabilă, destinată populației generale. Pentru că de mulți ani scriam pe Facebook texte nișate și-mi doream ca lumea să le distribuie, nevoind însă să agasez pe cineva cerșind share-uri, am construit un hashtag, #leapșadesănătate. Părea un joc al copilăriei, dar aici căpăta valențe cruciale, pentru că vorbim totuși despre sănătatea oricui. E lesne de înțeles că platforma a devenit Leapșa de Sănătate, punând pe ea toate materialele relevante scrise pe profilul personal de Facebook, ulterior altele plămădite special. În prima lună, am înregistrat o audiență de 750.000 de vizitatori unici. Motto-ul este “Citești. Înveți. Dai mai departe.” și reprezintă în esență un îndemn de a participa cu toții la educația medicală.

Am pornit de la acele materiale publicate pe site, am adăugat numeroase alte texte, am legat totul natural și a ieșit cartea de față. Mi-ar plăcea să devină un fel de Biblie medicală și fiecare familie să o aibă în casă. Numai așa putem vorbi de o informare genuină, de îmbrățișarea unor termeni, de principii de viață sănătoase, de demitizare, de evitarea unor proceduri nocive, de însușirea unor noțiuni fundamentale care, la nevoie, pot face diferența între viață și moarte.

- Dr. Vasi Rădulescu

Părerile cititorilor despre “Dragă inimă”

“Domnule Vasi, vi se pare normal ca cineva să plângă la terminarea unei cărți? Poate nu e ok, dar tocmai am terminat splendida Dragă inimă scrisă de un om minunat și plâng. Și-a pus sufletul pe foaie și a făcut-o minunat! Un suflet atât de fragil, dar în același timp extrem de puternic.” - Corina Elene

“Vă mulțumesc din suflet pentru această carte minunată! Am citit-o în clipele în care mă simțeam mai singură și mai tristă ca oricând, dar ea a fost acea gură de aer proaspăt ce m-a încurajat și mi-a dat din nou aripi. A devenit cartea mea preferată, o recomand tuturor prietenilor mei. Vă mulțumesc că ne-ați oferit o carte scrisă din inimă pentru alte inimi!” - Andreea Sara

“Știi cum e când ai în față prăjitura preferată? Mori de nerăbdare să o devorezi pe toată, dar parcă vrei să îți mai ajungă, așa că o savurezi cu reținere. Ce să zic... Îmi pare rău că Dragă inimă e atât de puțină și extraordinar de bună. Felicitări și mult succes în toate!” - Miruna Maghiar

“Culorile uitării mi-a arătat cât de important este să fim buni și să facem bine celor din jurul nostru, creând astfel povești frumoase pe care nu le vom uita niciodată. Mulțumesc.” - Ioana Anton

Comandă acum și numără-te printre persoanele care vor beneficia de ”Medicina povestită pe înțelesul tuturor”.

Comandă

Preț: 29 Lei