O carte veşnic utilă - atât pentru viața modernă, cât și pentru veşnicie - Învățăturile de la Muntele Athos sunt cel mai de preț dar pe care îl poți face sufletului tău. De fiecare dată când simți că greutatea lumii este pe umerii tăi, această carte va ridica poverile care te apasă și îți va face sufletul să tresalte asemenea păsărilor cântătoare. Cuvintele părintelui Pimen te ajută să faci totul în viață cu smerenie, cu bine și cu folos, și să te bucuri de minunile pe care Dumnezeu le-a răsfirat în viața ta.
Moștenirea cerului se află în mâinile tale. Ce o să faci cu ea?
„Fiecare om adună în timpul vieții tot ce trebuie pentru veșnicie. Tot ce adunăm pentru noi rămâne aici, nu pleacă dincolo. Însă tot ce facem pentru a-i ajuta pe ceilalți pleacă dincolo, că așa a rânduit Dumnezeu!”
Părintele
Cum să îți menții optimismul, liniştea interioară şi stoicismul în orice situație, cu tăria unui călugăr.
Care sunt obiceiurile, cutumele și minunile de pe muntele Athos.
Cum să găseşti timp pentru credință și cum să o cultivi într-o societate plină de distrageri.
Cum să te vindeci de patimi, adicții și suferințe și să revii pe cel mai bun drum pentru sufletul tău.
Ce rugăciuni să spui în cele mai grele momentele ale călătoriei tale interioare.
Scrisă în Grădina Maicii Domnului, un loc de o liniște profundă și o frumusețe inimaginabilă, cartea Părintelui Pimen îți dovedește că putem transforma totul în jurul nostru în frumos, atâta timp cât purtăm în sufletul nostru iubirea lui Dumnezeu. Presǎrată cu anecdote și vorbe de duh din propria călătorie spirituală a monahului, această carte radiază bucuria mântuirii. Părintele Pimen ne învață că nu este nevoie să fii la rândul tău călugăr ca să folosești credința ca o hartă de ieșire din vacarmul lucrurilor care te fac să te simți rătăcit, întristat, îngrozit sau furios. Cartea este destinată tuturor credincioșilor care se luptă zilnic să-și câștige existența în lume, să-și întemeieze familii, să se apere de boli și suferință, să facă față morții celor dragi și să discearnă între binele și răul cu care au de-a face în societatea contemporană.
Părintele Pimen Vlad (n. 1970) este starețul chiliei Intrarea în biserică a Maicii Domnului, de la Schitul Lacu din Sfântul Munte Athos. Ajuns în urmă cu 31 de ani pe Sfântul Munte, călăuzit de mâna Maicii Domnului, el a reușit să reconstruiască chilia Sfântul Artemie, fără resurse și foloase materiale, dar și să ridice de la zero chilia Intrării Maicii Domnului în Biserică, situată cel mai sus în munte dintre chiliile Schitului Lacu. Deciziile și sfaturile părintelui au fost întotdeauna ghidate de apropierea sa de Dumnezeu și de Maica Domnului, dar și de grija pentru comunitățile creștine pe care el le poartă cu atâta drag în suflet.
„Mulțumim pentru învățătura pe care o transmiteți tuturor și pentru că salvați sufletele noastre! Mulțumim pentru că duceți rugăciunile noastre către Maica Domnului, ocrotitoarea noastră! Și noi, pe de-o parte, ne rugăm să fim miluiți și mântuiți și să fiți sănătos, Părinte Pimen! Doamne ajută!”
DANIELA
„Dragostea sfinției tale, drag părinte, este un izvor curgător de credință și încurajare, prin fiecare cuvânt rostit ❤ Vă ascultăm cu drag, respect și recunoștință, frumoasă floare duhovnicească, care te deschizi tot mai frumos și mai cu dulci miresme în grădina Maicii Domnului ❤❤❤”
CONSTANȚA
„Dumnezeu și Maica Domnului să vă răsplătească, prin cuvintele dumneavoastră m-am simțit și eu acolo în acel loc atât de Sfânt. Părinte, vă ascult de câțiva ani și de fiecare dată cuvântul dumneavoastră îmi aduce pace, bucurii și multă învățătură. Dumnezeu să vă țină sănătos ani mulți și binecuvântați!”
IOANA
Într-o lume plină de incertitudini și schimbări, singurul lucru pe care putem conta este iubirea lui Dumnezeu. Aceasta nu are limite și nici nu deosebește, ci oferă întotdeauna căldură, sens și înțelegere. Cele trei cărți din acest pachet revelator servesc drept un pelerinaj spiritual din Grădina Maicii Domnului, unde te va aștepta cu brațele deschise Părintele Pimen Vlad, și până pe străzile pline de istorie și evlavie ale Eghinei, unde cuvintele Sfântului Nectarie vor forma noi conexiuni în sufletul tău!
„Să ne hrănim duhovnicește, ca să primim harul. Prin bunătate, prin rugăciune, prin dragoste, păstrăm legătura cu Dumnezeu, căci de la El sunt venite. Prin ele ne dezlipim de egoism, de atitudinea care ne face să credem totul ne privește pe noi: „Eu să am, eu să mă bucur!” Nu! Îi bucurăm pe ceilalți. Când îi bucurăm pe ceilalți, înseamnă că, într-o oarecare limită, ne asemănăm lui Dumnezeu, pentru că oferim. Oferim bunătate, oferim dragoste, oferim milă. În felul acesta ne apropiem de Dumnezeu, ne ridicăm de la pământ și începem să zburăm. Asemenea păsărilor care se ridică spre cer, așa se va ridica și sufletul nostru. Fără milostenie, fără bunătate, fără dragoste nu putem trăi!”