Parentingul este despre 70% iubire și 30% cunoștințe. Ghidat de iubire, poți fi un părinte bun, însă învățând de la experți precum Urania Cremene, poți deveni părintele de care copilul tău are nevoie.
„Provocările părinților de azi” este prima carte-interviu a probabil celui mai apreciat și cunoscut expert în parenting din România, Urania Cremene. Este un volum de căpătâi pentru părinți, în care a extras esența a tot ce a învățat, predat sau aplicat în relația cu fiul său și în care a așezat cu grijă informații utile oricărui părinte ce vrea să crească un copil care să ajungă cea mai bună variantă a lui în această lume.
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit. Nemo a explicabo ducimus minus quo ab dolorum reprehenderit modi saepe beatae cumque adipisci officia itaque ut natus quisquam, autem laudantium! Id?
Uneori, să fii părinte este copleșitor. Deși aspirăm să fim mereu blânzi și iubitori cu copiii noștri, realitatea ne demonstrează că nu întotdeauna avem resursele interioare necesare să facem acest lucru.
Această carte te ține de mână cu blândețe pe drumul de la incertitudine, frustrare și epuizare, la siguranța că știi ce ai de făcut în relația cu copilul tău. Urania Cremene, în dialog cu Florentina Fântânaru, răspunde la cele mai arzătoare întrebări ale părinților, oferind sfaturi concrete despre cum să te apropii de copilul tău, să cauți frecvența celui mic și să înveți să vorbești aceeași limba cu el astfel încât să te și asculte, nu doar să te audă, astfel încât să treci cât mai ușor peste crize de furie, tantrumuri, refuzuri și epuizare. Cartea este bazată pe știință și folosește o metodologie unică de parenting, care îți arată cum să îi satisfaci copilului tău cele trei nevoi de bază, astfel încât șansa ca el să ajungă cea mai bună variantă a lui în această lume să fie foarte mare.
este mama unui adolescent și, probabil, cel mai apreciat expert în parenting din România. Are o experiență de peste 20 de ani ca trainer și public speaker, beneficiind de acreditări naționale și internaționale în urma unor formări ca master trainer, coach și facilitator.
Drumul ei a început ca trainer de leadership pentru cele mai mari corporații din țară. Tranziția către zona de parenting a făcut-o acum mai bine de 14 ani, când a devenit mamă și a înțeles câtă nevoie de sprijin au părinții, ca să treacă de la educația bazată pe „pedeapsă și prăjitură” (adică mită și pedepse), la educația bazată pe structură (fermitate) și căldură.
A creat metodologia All About Parenting, singura din lume ce are la bază teoria autodeterminării, prin intermediul căreia a ajutat peste 62.000 de părinți să crească copii mai echilibrați, cu fermitate și căldură în egală măsură.
În ultimii 4 ani, Urania, împreună cu echipa All about Parenting, a organizat peste 2000 de webinare online gratuite, conferințe și workshopuri practice, la care au participat peste 600.000 de părinți din țară și din lume.
este mamă, jurnalistă autoare și realizatoare de emisiuni, cu peste 25 de ani de experiență în radio și televiziune. De mai bine de 16 ani, ea aduce în fața românilor personalități importante din mediul cultural și academic în cadrul interviurilor pe care le realizează în emisiunea De-a Viața Ascunselea și în podcasturile Intervievista. Este recunoscută pentru întrebările puternice și directe, care inspiră schimbare pozitivă în viața spectatorilor ei. Prima sa carte, Calea Vindecării, a fost scrisă în colaborare cu prof. dr. Constantin Dulcan.
Urania Cremene:
„Uneori, iubirea nu e de ajuns ca să creștem copii puternici, echilibrați.
Adevărul e că știm că-i iubim în orice clipă, dar nu știm cum să le arătăm iubire când plâng de minute bune și nu reușim să-i liniștim. Așa că le promitem o înghețată… sau îi facem să înghețe de frică pentru că ne pierdem cumpătul și ridicăm tonul la ei. „Gata, am spus. Nu te mai smiorcăi!” ne iese pe gură, deși tot ce am vrea e să le spunem: „Sunt aici, dar nu știu cum să fac să nu mai simți ceea ce te apasă.”
Așa că, din momentul în care am devenit părinți (și chiar dinainte), avem de făcut o alegere: Fie continuăm să facem lucrurile „cum ne vine”, cu pedepse, mită sau vorbe dureroase, și ne rugăm să ne iasă bine, copiii să ajungă bine în viețile lor și să ierte orice le-am greșit. Fie învățăm în mod conștient cum să facem lucrurile altfel, mai cald și mai blând decât au știut a face generațiile din urmă. Și asta cu împăcare și iertare, cu înțelegerea că atât au știu în acele vremuri, dar că noi avem resurse care să ne ajute să punem fermitate și blândețe acolo unde ei au crezut că doar severitatea „îi face pe copii oameni Mari”
- Urania Cremene
Florentina Fântânaru:
„Nicio mamă nu știe, ce destin leagănă...dar puterea gândurilor unei mame poate deschide porțile către un destin fericit.
Exista o rană a mamei pe care o purtăm toți, căci nimeni n-a venit pe lume fără o rană, traumă, suferință...dar există în lume și alinare. O avem, o conținem, e un dar...e credința ta în ceva mai mare decât tine care iți face inima sa bată...Scriu pentru mame, am crescut un băiat singură, de când avea 5 ani. N-am lăsat ca acest lucru să adâncească rana. Dar scriu și pentru tați, pentru acei tați pregătiți de mamele lor sa aline, sa binecuvânteze, sa mângâie, acolo unde generații întregi de tați au lovit, și au făcut să doară și să continue suferința...”
- Florentina Fântânaru