Nu mai e ca la început?

InapoiÎnapoi în site
Nu mai e ca la început? - Hal Runkel Nu mai e ca la început? - Hal Runkel

Poate că relația voastră nu mai e ca la început. Dar uite cât de departe ați ajuns împreună...

Nu e ușor să recunoști că pasiunea care v-a unit la început s-a domolit și că vechile voastre sentimente și-au pierdut strălucirea. Și totuși, în mijlocul acestor gânduri, Hal Runkel, autorul bestsellerului Fără Țipete, te îndeamnă să-ți amintești că doar împreună ați reușit să treceți testul anilor.

Atunci când partenerii ajung la cabinetul său complet deconectați și frustrați, Hal Runkel îi invită să privească mai atent în interiorul lor, acolo unde stau ascunse toate răspunsurile pe care le caută la celălalt. De ce credeți că nu mai e ca la început? Din cauza certurilor, a oboselii, a lipsei de conexiune? Poți înțelege atât de multe lucruri despre relația ta, dacă aplici metoda revoluționară a lui Hal Runkel: să înveți să te concentrezi asupra singurei persoane pe care o poți controla cu adevărat: tu însuţi.

"Aceasta este probabil prima carte despre relațiile de cuplu care-ți spune că majoritatea lucrurilor pe care le-ai învățat – cum funcționează și cum să le îmbunătățești – sunt nu numai greșite, ci chiar nocive. Și este cu siguranță prima carte despre relațiile de cuplu care-ți spune că cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru voi este să înveți să te concentrezi mai puțin pe partenerul tău și mai mult pe tine însuți... pentru binele amândurora."
- Hal Runkel
Dr. Cristian Andrei

„Hal Runkel te învață cum să te bazezi pe tine, nu pe celălalt, dacă vrei să obții o conviețuire ca în rai. Este un îndemn pe care îl adresez și eu celor care se așază câte doi pe canapeaua din cabinetul meu de psihoterapie. Cel mai adesea, omul care are dificultăți de cuplu tinde să vorbească despre greșelile celuilalt.”

- Dr. Cristian Andrei

Această carte este pentru tine dacă:

Simți că tu și partenerul tău ați devenit două persoane diferite;
Oricât te-ai strădui, conflictul dintre voi este inevitabil;
Consideri că partenerul tău nu-ți mai satisface nevoile emoționale;
Încerci să-ți faci partenerul fericit, pentru că asta îți face viața mai ușoară;
Rămâi în relație doar de dragul copiilor sau din obișnuință;

Transformă un început promițător
într-o promisiune de-o viață!

Fiecare cuplu își dorește să aibă relația pe care și-a imaginat-o la început – când totul părea perfect, înainte de copii, ipoteci, dificultăți financiare și probleme de sănătate. Dar adevărul este unul brutal: relațiile nu mai pot fi ca la început.

Cele mai multe relații se destramă, deoarece partenerii nu știu să își gestioneze „flăcările” interioare, iar relația ajunge să fie mistuită într-un adevărat incediu. Astfel, dacă îți dorești o relație armonioasă pe termen lung, trebuie, înainte de toate, să accepți un adevăr fundamental: e normal să nu mai fie ca la început, pentru că nici voi nu mai sunteți aceiași. O relație matură nu mai este pusă în mișcare de fluturii din stomac, ci de decizii raționale, de responsabilități și așteptări pe care le aveți unul de la celălalt.

Pentru a-ți cultiva o relație sănătoasă, iubitoare și de durată, Hal Runkel, creatorul metodei revoluționare Fără Țipete, te ghidează pas cu pas spre o schimbare radicală, al cărei rezultat constă în acceptarea faptului că anumite conflicte sunt inevitabile, dar și în deprinderea tehnicilor care te ajută să transformi aceste conflicte în experiențe benefice pentru relația ta.

Înțelege care sunt flăcările relației tale, ca să știi ce focuri trebuie să stingi!

Flăcările individualității
le gestionezi înțelegând că sunteți persoane individuale, care nu au nevoie una de cealaltă.
Flăcările furiei
le gestionezi rămânând calm în relația ta, chiar și atunci când totul te îndeamnă să țipi.
Flăcările familiei extinse
le gestionezi impunând limite sănătoase cu părinții tăi.
Flăcările treburilor casnice
le gestionezi discutând deschis cu partenerul tău despre responabilitățile fiecăruia.

Cititorii aleg pachetul relațiilor înfloritoare

Nu există relații ca în filme, dar asta nu înseamnă că nu putem fi niște parteneri de viață mai conștienți și niște părinți mai conectați, în timp ce ne trăim relațiile într-un mod sănătos și echilibrat. Prin cele două cărți ale sale, autorul Hal Runkel ne învață cum să încetăm să fim responsabili pentru partenerii și copiii noștri și să începem să ne îndeplinim responsabilitățile pe care le avem față de ei, pentru a avea parte de pacea pe care o căutăm cu toții. Abordarea sa revoluționară ne arată că nu este nevoie să-ți sufoci copilul cu atenție, nici să-ți cunoști partenerul în cel mai mic detaliu, sacrificându-ți propria viață pentru a-i satisface nevoile. Tot ceea ce trebuie să faci pentru a construi și a te bucura de relații mai înfloritoare este să navighezi cu calm și înțelegere pe marea învolburată a relațiilor tale.

Această carte o să-ți arate:

Cum să nu te concentrezi pe compatibilitate, ci pe angajament personal și integritate;
Cum să accepți conflictele ca pe o oportunitate de dezvoltare;
Cum să creezi o conexiune profundă, care nu se bazează pe ceea ce aveți în comun, ci pe ceea ce se află în interiorul vostru;
Cum să te maturizezi, astfel încât să nu mai cauți validarea partenerului tău, ci doar validarea ta.

Fragment

„Toate relațiile sunt clădite pe încredere! Încrederea și siguranța trebuie să fie cele mai importante calități în orice căsnicie! NU, acestea sunt cele mai importante calități la un șofer de autobuz. Vrei ca șoferul de autobuz să fie precaut și grijuliu pentru ca tu să poți ajunge fără incidente la destinație. De cele mai multe ori, călătoria în sine nu te interesează – important este să ajungi cu bine la destinație. În cazul unei călătorii cu autobuzul, o astfel de predictibilitate este minunată. În cazul căsniciei, însă, încrederea și siguranța sunt extrem de supraestimate. Nu doar supraestimate, ci și înșelătoare. Asta pentru că o căsnicie este în mod inerent diferită de o călătorie cu autobuzul. O căsnicie nu este doar o călătorie pe care o faci în speranța că vei ajunge cu bine la destinație. O căsnicie este o aventură. Este o călătorie care te schimbă și te ajută să te dezvolți. Cu toate că încrederea și siguranța pot fi plăcute și reprezintă cu siguranță indicii ale unei relații aflate în dezvoltare, majoritatea oamenilor pun mult prea mult preț pe aceste sentimente. Acest lucru îndepărtează cuplurile și le duce înspre complacere, îndreptățire și plictiseală. Iar plictiseala ucide căsniciile.”

Daria
Mereu am visat la Făt-Frumos, iar când l-am găsit, am vrut să fug din castel.
„Mereu am știut cum vreau să arate bărbatul ideal. Întâmplarea face că l-am și găsit, dar mi-a fost îngrozitor de frică să îl țin aproape de mine. Îi găseam tot felul de imperfecțiuni – nu râde mereu la glumele mele, își sună mama prea des, e prea dezordonat. Citind cartea, am înțeles că adevărata problemă se află la mine, iar dacă nu o rezolvam rapid, urma să rămân singură pentru totdeauna. Hal Runkel mi-a arătat că frica mea venea dintr-o stimă de sină scăzută și din faptul că am fost obișnuită să mă autosabotez, neștiind cum să primesc fericirea în viața mea. Merit eu un bărbat atât de minunat? Acum știu că da. Și mai știu că iubesc toate imperfecțiunile lui, așa cum le iubește și el pe ale mele.”
Carmen
Mama soțului meu se afla în centrul tuturor deciziilor noastre. Trebuia să iau o măsură!
„Soacra mea părea să fie în centrul tuturor deciziilor noastre, iar eu mă simțeam adesea ignorată de soțul meu. După ce am citit abordările lui Hal Runkel și am aplicat strategiile recomandate, lucrurile au început să se schimbe. Am înțeles că nu sunt singura care se confruntă cu acest tip de dinamică în relația cu soacra și că există modalități constructive de a aborda această situație. Cartea m-a învățat cum să comunic mai eficient cu soțul meu, pentru a găsi soluții care să funcționeze pentru amândoi.”
Radu
Nu mai aveam energia necesară pentru a-mi petrece timpul cu soția și copiii mei…
„De curând, am ajuns la un punct de cotitură în viața mea. Având un rol esențial în cadrul unei corporații, voiam să mă implic 100%, să dau tot ce am mai bun la locul de muncă. Și am dat atât de mult, încât pentru acasă nu a mai rămas… nimic. Când îmi vedeam soția și copiii, mă simțeam extenuat. Pentru fiecare vorbă și gest depuneam un efort considerabil, până când soția mi-a dat un ultimatum. Cartea de față m-a ajutat enorm, pentru că am făcut primii pași spre a găsi un echilibru între viața personală și cea profesională, reușind să îmi salvez relația și viața de familie.”

Citești mai mult, plătești mai puțin

Pachetul cuplurilor conștiente

Pachetul cuplurilor conștiente

Comandă pachetul
Pachet Mai sinceri ca niciodată

Pachet Mai sinceri ca niciodată

Comandă pachetul
Pachet Armonie, nu monotonie

Pachet Armonie, nu monotonie

Comandă pachetul
Pachetul Răspunsuri la durerile tale

Pachetul Răspunsuri la durerile tale

Comandă pachetul
HAL RUNKEL
HAL RUNKEL

Hal Runkel este terapeut și fondatorul Institutului ScreamFree, recunoscut la nivel mondial prin contribuția sa adusă în domeniul relațiilor și parentingului, oferind constant resurse și instruire pentru a ajuta familiile să construiască relații sănătoase și armonioase. El și-a câștigat popularitatea prin metoda sa inovatoare numită Fără țipete, un principiu care se concentrează pe cultivarea unei prezențe calme și autentice, atât în relația cu copiii, cât și în relația cu partenerul de viață. O constantă sursă de inspirație pentru toți cei care aspiră la o relație funcțională și de lungă durată, Hal Runkel dezvăluie abordări noi, care contribuie la crearea acelei conexiuni profunde pe care cu toții ne-o dorim.