Atenție cu intenție

Inapoi Înapoi în site
Atenție cu intenție

O carte despre prezent care te provoacă să te gândești la viitor

Democrație și dezbinare, ecologie și economie, societate și inegalitate, Dragoș Pătraru te provoacă prin această carte să preiei controlul asupra celei mai importante resurse: atenția ta.

Spre ce vei alege să-ți îndrepți atenția: spre temele fierbinți ale zilei sau spre ideile fierbinți ale unei generații care își dorește o schimbare mai mult decât orice altceva, care își dorește să lase în urmă copii mai buni pentru o planetă mai bună?

„Nu am fost atenți. Iar lumea s-a construit singură, la voia întâmplării sau la voia celor puțini, care au deformat-o în interes personal. O altă lume mai bună poate fi imaginată și apoi construită. Însă doar dacă decidem să alocăm atenție, cu intenție, problemelor importante din jurul nostru.”

- Dragoș Pătraru

BONUS

Îți dorești o schimbare? Vrei să înveți să îți îndrepți atenția spre acele aspecte ale vieții care te vor ajuta să produci o schimbare pozitivă atât în viața ta, cât și în viețile celorlalți? Dragoș Pătraru și echipa sa ți-au pregătit câțiva pași care te vor ajuta să decizi, cu intenție, unde aloci această resursă finită și atât de importantă: atenția ta.

Comandă cartea și primești gratuit prin email bonusul în format pdf.

tablet

Ca psiholog și psihoterapeut, „de ce?” a fost întotdeauna întrebarea mea preferată. Este o întrebare de suflet pe care Dragoș Pătraru o adresează lumii întregi prin această carte.

Mi-aș dori să fiu ca Dragoș! Să am curajul și asumarea să spun cu voce tare, dar cu blândețe, ce mă doare, ce nu îmi place, ce nu cred că este bine făcut. Oare cum ar fi lucrurile în jurul nostru dacă mai mulți am reuși să facem asta? Pentru noi, pentru cei din jurul nostru, pentru comunitățile din care facem parte.

Raluca Anton

Dr. Raluca Anton

psiholog

Aceasta carte este pentru tine dacă:

Îți place să-ți hrănești mintea cu idei noi și îți dorești să înveți continuu pe tot parcursul vieții.

Vrei să citești o culegere de eseuri despre societate și economie care să te provoace să privești lumea dintr-o perspectivă nouă.

Urmărești podcastul Vocea nației și îți dorești să ai mereu la îndemână prezentări detaliate ale principalelor idei explicate de Dragoș Pătraru.

Cauți o carte care să îți prezinte într-un mod ușor de înțeles ideile principale din unele dintre cele mai importante cărți din ultimele decenii despre evoluția societății noastre.

Te simți sufocat de modul în care funcționează lumea acum și vrei să lași în urma ta o lume mai bună.

In ce să investești? În tine. Bagă-i pe toți, dar nu sub formă de mâncare, sub formă de cunoștințe.

- Dragoș Pătraru

Dragoș Pătraru
decoration decoration
atenție cu intenție atenție cu intenție

Fii atent la
ce ești atent!

În timp ce privim captivați știrile zilei, lumea noastră trece prin prefaceri ireversibile care vor afecta generații întregi iar ideile care ne-ar fi putut ajuta să evităm pericolul zac între paginile unor cărți pe care suntem prea ocupați sau neatenți să le deschidem. Pentru că ideile prind putere doar atunci când ele reușesc să ajungă la cât mai mulți oameni care le pot adapta, îmbunătăți și folosi.

Atenție cu intenție este mai mult decât o culegere de eseuri inspirată de ideile prezentate de Dragoș Pătraru în podcastul Vocea nației, este o carte care îți deschide mintea spre idei și cărți noi care pot schimba modul în care îți privești propria viață, dar și lumea în ansamblu.

Iar una dintre idei este chiar aceasta: atenția ta este mai prețioasă decât crezi, iar atunci când alegi să o îndrepți către dezvoltarea ta pe termen lung sau către problemele umanității, poți produce schimbări cu adevărat importante pentru tine și cei de lângă tine.

Ce sunt banii? De ce există în continuare sărăcie în lume? Cum putem lua decizii mai bune? Cum ne putem regăsi sensul? Eseurile lui Dragoș Pătraru nu încearcă să te convingă să îmbrățișezi perspectiva sa cu orice preț, dimpotrivă te încurajează să te gândești și să te răzgândești pentru a-ți găsi propriile răspunsuri la întrebările esențiale ale epocii noastre.

semn

ATENȚIE!

Atenție cu intenție nu este un pamflet, este o carte despre schimbare, despre cine suntem astăzi și despre cine putem deveni, care ne îndeamnă să redescoperim puterea lui împreună înainte de a fi prea târziu.

E cam greu să scrii despre Pătraru. E o furtună din aia care te sperie tare la început și după ce a trecut îi mulțumești că a mai răcorit un pic lumea. Scrie bine, bine, căci omul nu doar că citește foarte mult ci și înțelege ce citește. Dragoș are curaj, vână, talent cu caru’ și răbdarea de a explica lucruri care nu sunt întotdeauna foarte simplu de priceput.

Prin cartea asta îl veți cunoaște un pic mai bine pe Dragoș Pătraru. Merită să o faceți!

Valeriu Nicolae

Valeriu Nicolae

jurnalist, scriitor,
activist pentru
drepturile omului

Această carte te va ajuta să:

Îți prețuiești atenția și să o îndrepți doar asupra lucrurilor care te pot ajuta să te înțelegi mai bine și să evoluezi.

Descoperi noi perspective asupra lumii și să analizezi soluțiile propuse de economiști și sociologi contemporani.

Înveți să-ți privești propria viață dintr-o nouă perspectivă, să-ți conștientizezi puterea, impactul asupra lumii, dar și responsabilitatea față de generațiile următoare.

Să înțelegi cât de important este să investești permanent în tine și în educația ta, pentru a reuși să faci față unei lumi în schimbare.

Sprijini proiectele Vocea nației și Ceasul bun

banda banda

Citești mai mult, plătești mai puțin

Învață despre tine

Învață despre tine

Comandă Pachet
Ai grijă de mintea ta

Ai grijă de mintea ta

Comandă Pachet
Schimbarea începe din interior

Schimbarea începe din interior

Comandă Pachet
Drumul spre echilibru

Drumul spre echilibru

Comandă Pachet

Cartea lui Dragoș e o pledoarie pentru fericire, pentru acea fericire pe care o poți găsi doar găsindu-ți sensul și doar fiind împreună cu cei cu care sensul tău chiar are sens.

Prin cartea asta îl veți cunoaște un pic mai bine pe Dragoș Pătraru. Merită să o faceți!

Oana Gheorghiu, Carmen Uscatu

Oana Gheorghiu
Carmen Uscatu

(Dăruiește viață)

Prin achiziționarea acestei cărți, ajuți echipa Vocea nației să-și îndrepte în continuare atenția spre cele mai importante probleme ale societății și să vorbească despre acestea liber. În plus, vei sprijini acțiunile caritabile ale organizației Ceasul bun.