Cele două cărți sunt pentru tine dacă:

ai uitat să te bucuri de lucrurile care îți aduc fericirea;

ai nevoie de lecții de viață extraordinare ce pot sta la baza dezvoltării tare personale, în special emoționale;

vrei să îți întorci destinul la 180 de grade, ghidându-l pe drumul fericirii și liniștii interioare;

vrei să știi cum să iei viața de la capăt după ce ți-au fost destrămate visurile;

vrei să vindeci rănile și traumele emoționale din trecut;

uiți să trăiești în prezent și te lași pradă fantomelor trecutului;

simți că ești într-un blocaj emoțional care nu te lasă să îți trăiești viața pe deplin;
Descrierea cărților

Margaret privește fericită către un viitor extraordinar: logodnicul său o adoră, are slujba la care a visat și toate planurile ei par a se îndeplini așa cum și le-a imaginat. Viața ei este la un pas de a fi perfectă! Doar că pasul devine, dintr-o dată, o prăpastie. Într-o secundă, în cea mai frumoasă zi din viața ei, îi este luat totul.
Pe patul de spital, înfruntând posibilitatea ca nimic din viața ei să nu mai fie la fel ca înainte, Margaret este nevoită să își adune toate forțele pentru a continua, pentru a face față secretelor de familie ce i se dezvăluie pe neașteptate, să își vindece inima și să se obișnuiască cu ideea că iubirea se poate ascunde acolo unde nici nu s-ar gândi vreodată!
Va reuși Margaret să găsească în ea esența curajului, a acceptării și a vindecării?

Cassie Hanwell s-a născut pentru pericol. Este singura femeie pompier din statul Texas și a fost antrenată nu doar să facă față incendiilor sau situațiilor periculoase, ci să fie și un umăr de sprijin pentru toți oamenii în viața cărora a năvălit o tragedie. Este obișnuită cu schimbările bruște și veștile proaste, însă când mama ei hotărăște să se mute amândouă definitv în Boston, Cassie nu își poate stăpâni reacțiile.
Epuizați, fără fonduri suficiente, fără dotări ca în marile metropole, pompierii din Boston nu sunt foarte încânântați de noua lor colegă. Îi fac viața un calvar, chiar dacă ea se dovedește extrem de competentă și inteligentă. Singurul care o place este, întâmplător, chiar cel mai frumos dintre colegii ei. Înlănțuită de traume emoționale și abuzuri, Cassie nu vrea să se îndrăgostească niciodată de un pompier. Curând, însă, Cassie este pe cale să își dărâme cărămidă cu cărămidă propriul zid și să atingă împlinirea sufletească pe care și-o dorește atât de mult. Numai că totul pe lumea aceasta vine cu un preț.
Fanii lui Katherine Center vor găsi în Flăcările care m-au învățat să iubesc un roman plin de sinceritate despre viață, dragoste și adevăratul curaj.

Bonus
„Fata din avion” este scurta povestire care conectează cele două povești incredibile de dragoste semnate de Katherine Center, „Cum să mergi mai departe” și „Flăcările care m-au învățat să iubesc”. Și este cadoul pe care orice cititor îl va primi în colet atunci când plasează comanda pentru cele 2 titluri ale autoarei.
Este povestirea care te va face să te îndrăgostești de Cassie și să te reîndrăgostești de Margaret, pentru că te va purta dintr-o poveste în alta fără a ține cont de barierele timpului sau chiar de limitele fizice ale paginilor scrise.
Recenzii
O poveste despre vindecare, familie, iertare, curaj și iubire
„O poveste care îți încălzește inima, care te lasă fără suflare. O poveste despre vindecare, familie, iertare, curaj și iubire. Ador modul în care Katherine Center poate scrie și despre părțile greu de controlat ale vieții.”

O carte care te face să îți dai seama că a fi puțin vulnerabil nu te face mai puțin curajos
„Aceasta este o carte despre modul în care zidurile pe care le construim pentru a ne proteja pe noi, adesea, țin la depărtare mai mulți oameni decât ne-am imagina. Iar până să ne dăm seama, suntem în siguranță, dar singuri. Aceasta este o carte care te face să îți dai seama că a fi puțin vulnerabil nu te face mai puțin curajos. Și, de asemenea, este o carte care te ajută să îți dai seama când ar trebui să sacrifici ceea ce vrei pentru cei pe care îi iubești.”

O minunată lucrare de ficțiune contemporană
„O minunată lucrare de ficțiune contemporană scrisă de Katherine Center. Plină de căldură, aceasta o prezintă pe puternica, independenta și extrem de capabila Cassie Hanwell. Un pompier extraordinar și incredibil de curajos. Într-o narațiune încărcată cu umor și căldură, vedem o Cassie care își abordează traumele emoționale, care trebuie să își susțină mama bolnavă și care începe să înțeleagă puterea și bucuria iubirii.”

O poveste generoasă despre secrete de familie, dragoste la bine și la rău, rezistența spiritului uman
„Această poveste generoasă este despre secrete de familie, dragoste la bine și la rău, rezistența spiritului uman care creează aceeași atmosferă ca Nora Ephron.”

Un exemplu minunat al acceptării și al vindecării
„Un exemplu minunat al acceptării și al vindecării și o sărbătorire a familiei.”

Un roman emoționant și sincer
„Inspirator și romantic... Un roman emoționant și sincer care arată cum își pot găsi oamenii confortul în cele mai neașteptate locuri.”

Fragment
„Deodată, m-am aplecat mai aproape de apă și mi-am lăsat degetele să atârne în ea. Făcusem deja asta, în aceeași apă și în aceeași barcă, de mii de ori. Casele erau aceleași, norii erau aceiași, și chiar și plaja, pe care voiam cândva să mă căsătoresc, era la fel. Ian vâslea într-un ritm susţinut, iar eu, trecând peste toate circumstanţele, bune sau mai puţin bune, îmi dădeam voie, în acel moment, să mă simt fericită, pe cât eram de tristă. M-am minunat de senzaţie, pentru că nu era ori așa, ori altminteri. Ambele emoţii erau la fel de puternice, simultan. Dacă m-aţi fi întrebat, înainte de accident, v-aș fi spus că emoţiile sunt ca niște blocuri de culori primare. Pentru o vreme, te simţi foarte bine când porţi sau vezi lucruri de culoare albastră, apoi treci la perioada galbenă și după aceea la cea roșie. Dar acum, vedeam peisajul emoţional puţin diferit – mai degrabă precum pointilismul unui tablou de Seurat: fiecare culoare era compusă din multe altele. Dacă te uitai cu atenţie, erau puncte. De la distanţă, însă, formau o după-amiază pe lac, și toate culorile se bazau unele pe celelalte pentru a crea textură și sens. Poate s-ar fi dovedit un avantaj, mi-am spus. Poate aveam să văd lumea cu ochi de artistă, acum.”
– fragment din cartea „Cum să mergi mai departe”

"Între noi exista ceva puternic și aveam senzația certă că ar fi putut reconstrui ceva esențial, care se sfărâmase înăuntrul meu, așa cum râsul alină suferința sau compania cuiva, alină singurătatea. Așa cum o masă bună potolește foamea. A fost un lucru profund de conștientizat. Dragostea mă putea vindeca. Nu pifanul, nu un alt tip, ci dragostea în sine, și alegerea mea extraordinar de curajoasă să o simt. Iubirea s-a dovedit a fi o putere, și nu o slăbiciune. Puterea de a refuza să permit monștrilor acestei lumi să strice totul. Puterea de a-mi cere dreptul la fericire."
– fragment din cartea „Flăcările care m-au învățat să iubesc”