Imaginează-ți că viața ta se rezumă doar la muncă, că te simți blocat și nu știi ce cale să urmezi! Sau poate nici nu trebuie să îți imaginezi.
Cât de departe ai merge pentru a-ți schimba viața? Povestea semnată de Iulia Nani este o sursă de inspirație (pentru cei cărora le este frică de schimbare) și de amuzament (pentru cei care nu vor o schimbare).
Victoria s-a săturat de viața în corporație și de tot ce presupune aceasta: management rigid, colegi nepăsători, imposibilitatea de a-și pune în aplicare inițiativele profesionale. În momentul în care frustrarea atinge cel mai înalt nivel, iar Victoria simte cum epuizarea de la muncă îi răpește orice bucurie a vieții, se hotărăște să devină consilier de carieră și să ajute oamenii să-și schimbe obiceiurile proaste și gândirea. În același timp divorțează de soțul său. Singura ființă care îi rămâne mereu alături și pe care o iubește necondiționat este motanul său, Mango. Acesta este, de asemenea, cel mai bun consilier al său, „sfătuindu-se” cu el despre clienții săi și sărbătorind împreună succesele.
Dar noul job nu este deloc cum se aștepta. Nu își poate motiva clienții, așa că apelează la o metodă cel puțin ciudată de coaching: cu forța. Bazându-se pe manipulare, șantaj și chiar răpire, Victoria își atrage clienții în capcane neașteptate, îi obligă să își schimbe viața peste noapte și să ia deciziile pe care le tot amânau. Succesul său aparent este înșelător, iar greșelile pe care începe să le facă îi amenință cariera și... viața.
cum să avansezi profesional și să te descurci prin hățișurile corporatiste cu ajutorul cunoștințelor valoroase ale unei specialiste despre vorbitul în public, brandingul personal, motivație;
cum să gestionezi situații dificile des întâlnite în corporații;
ce înseamnă fenomenul de burnout și ce impact poate avea asupra vieții tale;
de ce este atât de important să ai un scop și o satisfacție mai departe de partea financiară;
cum să îți cunoști limitele în mediul profesional;
cum să râzi chiar și când viața pare nedreaptă și cum să privești realitatea dură și complexă în față.
„– Dar să ştiţi că ajută să păşiţi din când în când şi în emisfera stângă. Pentru că, dacă tot vă identificaţi cu eul vostru separat, aveţi ocazia să conştientizaţi că nu există time management, ci doar I management. Nu puteţi gestiona timpul propriu-zis, aşa cum vi se spune la cursuri. Nu puteţi nici să-l lungiţi, nici să-l comprimaţi, nici să-l daţi altora. Puteţi să vă gestionaţi doar pe voi înşivă, alegerile pe care le faceţi şi motivaţiile care vă mână-n luptă. De ce amânaţi şi întârziaţi lucruri? Oho, sunt atâtea motive posibile! Poate dintr-un perfecţionism care ajunge să vă paralizeze. Poate din anxietate, din teama de a vă asuma rezultatele. Poate pentru că, de fapt, nici nu vă place jobul vostru sau nu mai credeţi în el. Nu zic despre voi, zic la modul general. Dacă fiecare om s-ar analiza, ar încerca să se înţeleagă mai bine şi ar fi mai cinstit cu sine însuşi, nu ar exista probleme de management al timpului!
Eram în mijlocul unei îmbrăţişări de grup, în care toată lumea promitea să planifice mai bine şi să încerce să se sprijine reciproc, când uşa s-a deschis şi prin ea s-a iţit capul unei asistente confuze.
Iulia Nani (Bertea) are o experienţă de aproape 20 de ani în marketing şi comunicare, în companii naţionale şi multinaţionale, dar și în freelance și ONG-uri. În paralel, a tradus 18 cărţi, majoritatea din domeniul ştiinţelor sociale. Absolventă a Facultății de Limbi Străine, şi-a completat studiile cu un master în marketing şi o certificare internaţională în neuromarketing. De aproape trei ani este managerul de comunicare al HR Club, asociaţia profesioniştilor de resurse umane din România. Este căsătorită, are un fiu şi o pisică de aproximativ aceeaşi vârstă. Este adepta principiului „esențele tari se țin în sticluțe mici”, iar ideea de a scrie o carte a pornit de la faptul că îi place să ducă lucrurile la absurd, dar și să afle ce îi motivează, ce îi sperie și ce îi determină pe oameni să ia decizii.