Sărbătorile de iarnă se apropie și ne aducem aminte să ne stabilim noile obiective pentru anul ce urmează.

Potrivit unei cercetări realizate de compania YouGov, un lucru pe care și-l doresc oamenii la trecerea dintre ani, pe lângă o dietă sănătoasă și mai mult timp dedicat propriei persoane, se pare că oamenii își doresc și să citească mai multe cărți.

Dacă printre obiectivele tale se numără șo acesta, atunci ar trebui să știi că există câteva trucuri care te ajută să citești mai multe cărți în 2020. Iată despre ce este vorba!

Cum să citești mai multe cărți în 2020?

1. Citește înainte să te culci

Renunță la a mai da scroll în rețelele sociale înainte de a merge la culcare și citește câteva pagini din cartea ta preferată sau dintr-una din cărțile de pe lista ta. Dacă faci acest lucru frecvent, poate deveni o parte din rutina ta de dinainte de culcare.

Oamenii se plâng de obicei că sunt prea obosiți ca să mai citească înainte de a merge la culcare. Dar își verifică e-mailul și conturile din social media.

Chiar dacă citești pentru cinci minute înainte de a adormi, tot citești cu 5 minute mai mult decât ai fi făcut-o în mod obișnuit. Și astfel dezvolți un obicei sănătos.

2. Urmărește conturile de Instagram cu și despre cărți (bookstagrams)

Vei intra într-o comunitate în care oamenii postează cărțile pe care le-au citit. Este oarecum o artă care te va inspira să mergi la bibliotecă sau la librărie. De exemplu, poți urmări contul de Instagram Bookzone și vei găsi nenumărate idei pentru cărți de citit.

3. Ține mereu o carte în geantă sau în ghiozdan

Indiferent dacă te duci la birou sau în oraș, poți păstra puțin loc în geantă sau ghiozdan pentru o carte. În acest fel, dacă ai timp liber, poți citi.

4. Fă cunoștință cu cărțile audio

Chiar dacă nu citești tu, atunci când asculți o carte audio narată într-un fel care să te facă atent la acțiune, s-ar putea să te entuziasmezi atât de tare, încât să îți cumperi următorul volum în varianta fizică.

5. Nu există plăceri vinovate când vine vorba de cărți

Nu ar trebui să îți fie niciodată rușine pentru preferințele tale în materie de cărți. De ce crezi că există o varietate de genuri? Oamenii au gusturi diferite. De aceea, nu ar trebui să consideri că ai o plăcere vinovată. Oamenii ar trebui să renunțe la acest stigmat și să citească ceea ce le place.

6. Înscrie-te într-un club de carte

Nu numai că vei întâlni iubitori de carte care te vor face să citești mai mult, ci vei face parte și dintr-o nouă comunitate a cărei prioritate este să termine cărțile începute. Ca să nu mai menționăm discuțiile despre cărți, care îți vor lărgi perspectivele.

7. Citește poezii

Chiar dacă poeziile sunt considerate a fi lectura persoanelor romantice, acestea pot reprezenta o modalitate perfectă de a mai varia cărțile de ficțiune și de non-ficțiune pe care le citești în general. În plus, activează și regiunea responsabilă pentru creativitate din creier.

Sursă: https://www.oprahmag.com/entertainment/books/a25451441/how-to-read-more-books/