Top patru thrillere pe care ar trebui să le citești!

Contrar teoriei conform căreia ar trebui să citim cărți în care totul e roz pentru a ne stimula starea de bine, genul thriller se pare că are efecte neașteptate asupra psihicului uman. În primul rând, creierul are nevoie de adrenalină, iar acest gen literar ne oferă suspans din belșug. Cărțile polițiste sau thriller stimulează acea parte a creierului pe care nu o folosim de obicei și creează un cocktail chimic care generează starea de euforie. Astfel, chiar dacă ne vine greu a crede, majoritatea oamenilor au o fascinație morbidă pentru violență și calamitate. Atunci când așteptăm cu sufletul la gură o scenă înfiorătoare, creierul nostru secretă adrenalină, ceea ce contribuie la starea generală de bine. Așadar, dacă ești genul care preferă lecturi zguduitoare, Bookzone are patru sugestii pentru tine!

Legea inocenței – Michael Connelly

Un thriller extrem de palpitant care te ține în suspans încă de la primele pagini. Chiar în noaptea în care sărbătorește o importantă victorie, avocatul Mickey Haller găsește cadavrul unui fost client în portbagajul mașinii. O ficțiune care te consumă până în măduva oaselor și care te pune în pielea juristului care, pentru prima dată în viață, se află în boxa inculpatului. Michael Connelly are un talent extraordinar de a construi intrigi, iar de data aceasta, a dat naștere celui mai bun thriller juridic al anului, și, poate chiar al deceniului. Connelly își răsfață cititorii cu o lectură delicioasă, plină de suspans, întortocheată, de nerefuzat, care îți dă o incredibilă viteză de lectură. Cu o intrigă magistrală și imposibil de lăsat din mână, Legea inocenței este tot ceea ce cititorii așteaptă de la Michael Connelly, un talent unic în viață care continuă să demonstreze de ce este unul dintre cei mai mari scriitori pe care i-a cunoscut vreodată acest gen. Protagonistul ultimului său roman este acuzat de crimă, dar nu poate plăti cauțiunea exorbitantă de 5 milioane de dolari impusă lui de un judecător răzbunător. O carte fenomenală care te trece prin emoțiilor vinovatului fără vină. Odată ce te apuci de ea, nu o mai lași din mână!

Ultimul proces – Scott Turow

În 1987, Scott Turow își făcea debutul cu Prezumția de nevinovăție, o creație propulsoare, uimitor de sigură, care promitea totul: o nuanță întunecată și melancolică, o intrigă satisfăcător de încâlcită, un mister central intrigant și unele dintre cele mai electrice scene din sala de judecată puse vreodată pe hârtie. De atunci, fanii scriitorului au început să devină dependenți de romanele sale, Ultimul proces fiind cel mai așteptat. Acțiunea se desfășoară în cadrul fictiv din ținutul Kindle, și marchează revenirea lui Alejandro „Sandy” Stern, strălucitul avocat al apărării care a apărut pentru prima dată în „Prezumția de nevinovăție”. De-a lungul anilor, Stern a jucat o serie de roluri, atât majore, cât și minore, în ficțiunea lui Turow. De data aceasta, se află în centrul atenției în calitate de avocat principal într-un proces lung și epuizant care, după cum ne sugerează titlul, va fi ultimul din cariera sa.

Stern este acum un supraviețuitor al cancerului, în vârstă de 85 de ani, cu multiple afecțiuni fizice. Contrar oricărei logici și din motive foarte personale, se implică într-o bătălie juridică pe care știe că este posibil să o piardă. Clientul său este nimeni altul decât Dr. Kiril Pafko, un om de știință laureat al Premiului Nobel și un distins cercetător în domeniul cancerului. Stern și Pafko sunt prieteni de lungă durată, iar Stern crede că își datorează viața tratamentelor revoluționare ale lui Pafko. Pafko este inventatorul unui nou medicament împotriva cancerului, care promite rezultate fără precedent. La început, această inovație farmaceutică are parte de mult succes, însă în cel ce al doilea an de testare, o serie de subiecți se îmbolnăvesc și mor, iar în urma acestui incident, Pafko se confruntă cu perspectiva foarte reală a închisorii pe viață.

Problema vinovăției lui Pafko este misterul central al romanului, dar există și un mister corolar care implică un accident de mașină aproape fatal care ar fi putut fi un atentat deliberat la viața lui Sandy Stern. Turow elucidează aceste mistere cu o măiestrie și deliberare imense. O altă carte inteligentă, scrisă de un maestru recunoscut. Totuși, Turow a fost întotdeauna mai mult decât un scriitor popular. El este un romancier de primă mână, recunoscut pentru lumea tribunalului – un mediu în care justiția nu e doar „aspră și aproximativă”, ci devine vehiculul unor investigații intense asupra diversității și fragilității umane.

Uragan pe insula Camino – John Grisham

Cu trei ani în urmă, John Grisham a descoperit formula succesului. A renunțat la cariera de avocat pentru a ne oferi un univers ficțional aparent paradiziac: plajă, nisip, soare și…o crimă odioasă. Locul? Insula Camino din Florida, zona cu cele mai mari librării din lume, manuscrise furate de F. Scott Fitzgerald, o colonie de scriitori bârfitori și o mulțime de vacanțe languroase. Uragan pe insula Camino este o lectură reconfortantă până în punctul în care se declanșează un uragan feroce și are loc o crimă neașteptată. Grisham, maestrul genului thriller ne face din nou să ne stea inima în loc cu un roman plin de intrigi captivante. Autorul ne plimbă pe tărâmul tuturor posibilităților, unde metatextualitatea face parte din rutina zilnică a oamenilor. În timp ce librăria Book’s Bay se pregătește să lanseze bestsellerul autorului Mercer Mann, uraganul Leo se îndreaptă agresiv spre insula Camino. Furtuna devastează casele, hotelurile și vitrinele, străzile se inundă, iar neumărați oameni își pierd viața. Una dintre victime este Nelson Kerr, prietenul lui Bruce și autor de thrillere. Kerr suferă o contuzie, dar se pare că furtuna nu este principala cauză a morții sale. Cu spirit detectivitistc, Bruce începe să investigheze moartea lui Nelson Kerr și descoperă cele mai șocante întorsături de situație. 

John Grisham este autorul a treizeci și unu de romane, o lucrare de non-ficțiune și șase romane remarcabile pentru tineret. Publishers Weekly l-a declarat „romancierul anilor ‘90”, având un record incredibil de vânzări. Cel de al treilea roman al său, Dosarul Pelican s-a vândut doar în SUA în circa 11 milioane de exemplare. În prezent, există peste 300 de milioane de cărți ale lui John Grisham tipărite în întreaga lume, care au fost traduse în 40 de limbi, iar nouă dintre romanele sale au fost ecranizate. Într-un interviu, a afirmat că, are nevoie de doar şase luni pentru a scrie o carte și că autorul său preferat este John le Carré. Când nu scrie, Grisham se dedică unor cauze caritabile. 

Și vine vremea îndurării – John Grisham

Pentru că John Grisham construiește situații captivante, nu ne-am putut abține din a pune pe listă încă unul dintre romanele sale fascinante. Și vine vremea îndurării este cel de al treilea roman al seriei lui Grisham care îl are în prim-plan pe avocatul Jake Brigance, specializat în cazurile extrem de complicate. Autorul a dat naștere acestui personaj acum 30 de ani, în volumul „…Și vreme e ca să ucizi” care a fost vândut în peste 5000 de exemplare. De asemenea, romanul a fost ecranizat, avându-i protagoniști pe Matthew Mc Conaughey și Sandra Bullock. 

Așadar, de data aceasta, îl reîntâlnim pe Jake Brigance! Este timpul să ne întoarcem la scenele captivante de la tribunal, alături de un personaj care ne inspiră încredere. De asemenea, ultimul roman al lui John Grisham ne readuce aminte că lumea nu este plină doar de persoane imprevizibile și labile mintal, iar de cele mai multe ori, genul thriller ne poate ajuta să ne redobândim sănătatea emoțională în perioadele de maximă anxietate.

Grisham are talentul de a crea întorsături de situație care în romanele altor scriitori ar părea deranjante, dar în cazul cărților sale, fiecare situație nouă se împletește perfect cu tot ceea ce exista înainte, fapt ce menține tensiunea până la final. De asemenea, fiecare volum al seriilor sale aduce un suflu nou, astfel încât nu ai cum să te plictisești și să începi altă carte.

În Și vine vremea îndurării, Drew Gamble îl ucide pe adjunctul Stuart Kofer; el recunoaște crima, iar expertiza nu este pusă la îndoială. Singurul aspect care este pus la îndoială este motivul crimei.

Drew, sora lui mai mică, Kiera, și mama lor, Josie, au trăit alături de Kofer în condiții abuzive și nu avut nicio scăpare. În timp ce familia, prietenii și colegii de muncă ai lui Kofer îl cunosc ca pe un polițist bun, Josie și copiii ei sunt conștienți de cealaltă față a lui. O crimă odioasă, greu de explicat, pe care niciun avocat din Clanton, Mississippi, nu vrea să și-o asume. Aproape că nici nu-ți poți imagina un puști de 16 ani omorându-l pe amantul mamei sale, care se întâmplă să fie chiar un polițist local, foarte apreciat. Cum celebrul avocat Jake Brigance nu a putut să plece din oraș suficient de repede, primește acest caz din partea judecătorului Omar Noose. O carte extrem de captivantă pe care nu dorim să ți-o povestim pentru a nu-ți strica surpriza! 

Genul thriller este, cu siguranță, acel tip de ficțiune care îți ține mintea ocupată și îți oferă adrenalina de care ai nevoie în momentele de maximă anxietate. Chiar dacă ți se pare absurd, acest gen literar acționează precum ceaiul fierbinte în vremea caniculei! Așadar, dacă această listă de lectură nu a fost de ajuns pentru tine, nu uita că pe bookzone.ro, găsești cele mai captivante titluri!

Nu sunt comentarii

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va aparea public.