Unele zile sunt mai dificile decât altele. Ne simțim agitați, parcă nu ne găsim locul și nu știm ce putem face pentru a ne calma mintea și trupul. Există nenumărate metode de relaxare, dar nu este întotdeauna ușor să găsești una pe placul tuturor. Din fericire, cititul poate fi inclus în viața oricui, pentru că sunt atât de multe categorii de cărți, încât este chiar complicat să nu găsești ceva și pe placul tău. Iar mai jos regăsești o listă cu câteva recomandări de cărți pe care le poți citi pe balcon. Relaxare plăcută!

De ce avem nevoie de o lectură ușoară uneori?

În momentul în care munca și stresul îți ocupă o parte atât de mare din viață, ajungi acasă și nu mai vrei să faci nimic. Însă ar fi simplu dacă mintea ți s-ar goli imediat ce termini programul și ai putea să te relaxezi cu adevărat. Din păcate, lucrurile nu stau chiar așa. De aceea, o carte bună poate fi salvarea ta în cele mai grele sau stresante momente din viață. Iată și top 10 cărți pe care le poți citi pe balcon!

Recomandări de cărți pe care le poți citi pe balcon

Alice Munro ne învață cum fiecare poveste e mai degrabă o casă decât un drum. O casă în care stai pentru o vreme, ajungi să îi cunoști toate detaliile, locurile care îți aduc fericire, modul în care te face să vezi lumea altfel prin ferestrele ei.

Da, și mamele au nevoie de relaxare. Poate chiar mai mult decât oricine. Iar cartea Cristinei Lincu aduce zâmbetul pe buze mămicilor, reușind să le facă pe acestea să nu se mai simtă… imperfecte.

O carte în care bărbatul este prezentat ca o ființă care are nevoie să zappeze toate femeile pe care le întâlnește. O carte care te face să te întrebi cu adevărat cât durează dragostea, cât timp te poartă în povestea lui Marc Marronnier.

Alexandru Gulie are un dar care le lipsește multor autori: te face să te cufunzi în lectură atât de adânc, încât s-ar putea să crezi că ești unul dintre personaje. Te poartă prin Alabama, prin Alaska și prin inimile protagoniștilor săi, prin durere și fericire.

Duminicile au fost inventate pentru relaxare, nu? Așa că nu se putea ca „Înțelepciunea duminicilor” să lipsească de pe lista acelor cărți pe care le poți citi pe balcon. Fiecare capitol al cărții reprezintă un pas înainte în călătoria spirituală a lui Oprah Winfrey, făcându-te să simți că stai chiar tu de vorbă cu vizionari precum Tony Robbins, Arianna Huffington și Shonda Rhimes.

Cu toate că este o carte care te teleportează în viața lui Iris, pasionată din copilărie de magia cusutului, povestea te face în cele din urmă să-ți pui întrebări legate de propria viață. Este o carte pentru toate femeile care își caută propria identitate.

O invitație din partea Anidei Lasto de a te privi în oglindă și a-ți vedea vulnerabilitățile, apoi fiind nevoit să ți le accepți. Dansul cuvintelor și al tăcerii așternute între paginile acestei cărți este răspunsul unor întrebări ce te frământă de prea mult timp.

Uneori uităm să râdem. Să râdem cu poftă, să uităm pentru câteva secunde ce ne frământă. Iar „Cronicile unui bărbat” sunt tratamentul recomandat pentru cura de râs atât de necesară, mai ales în aceste zile.

Viața este o călătorie extraordinară… cu urcușuri care-ți taie respirația și coborâșuri abrupte, dar și cu răsturnări neașteptate de situație. Cum poți să treci prin toate etapele astea fără să clachezi pe drum? Te schimbi, citești, nu renunți niciodată. Învață toate aceste lucruri din lecții de viață valoroase scrise de Andrei Vulpescu!

O fată născută în România, care călătorește prin toată lumea, căutându-se de fapt pe sine. Nu se descoperă doar pe ea, ci și multe alte adevăruri despre lume, devenind astfel vrăjitoarea din Portobello.

Tot ce îți mai rămâne de făcut este să-ți aranjezi un colțișor de citit pe balcon și să te răsfeți cu una (sau mai multe) dintre cărțile recomandate mai sus.

Sursă foto
Bookzone