Șase cocori stacojii – povestea care te poartă în lumea magică a legendelor asiatice

Dacă îți place stilul fantasy, atunci avem cea mai bună recomandare de lectură pentru tine! Șase cocori stacojii este, pe de o parte, un roman etnologic, inspirat din basme și povești asiatice, iar pe de alta, o ficțiune fantastică young adult, structurată sub forma unui bildungsroman. Shiori, singura prințesă din Kiata, are un secret. Magia prohibită îi curge prin vene. În mod normal, mușamalizează bine acest aspect, dar în dimineața ceremoniei de logodnă, Shiori își pierde controlul. La început, greșeala ei pare a fi o lovitură de noroc, anticipând nunta pe care nu și-a dorit-o niciodată, atrâgând atenția mamei sale vitrege, Raikama.

Raikama, la rândul ei, folosește magia, transformându-i pe frații lui Shiori în cocori și avertizând-o că nu trebuie să vorbească nimănui despre asta: pentru că la fiecare cuvânt care îi scapă din gură, unul dintre frații ei va muri. Rămasă fără niciun ban, mută și singură, Shiori își caută frații și, în călătoria ei, descoperă o conspirație care o poate ajuta să cucerească tronul – o strategie întortocheată, înșelătoare și complexă. Doar Shiori poate pune regatul pe picioare, dar pentru a face acest lucru trebuie să-și pună încrederea în băiatul cu care s-a luptat atât de mult să nu se căsătorească. Și trebuie să îmbrățișeze magia pe care a fost învățată toată viața să o stăpânească – indiferent de consecințe.

Sase cocori stacojii este o lectură fascinantă care are multe de oferit, de la personaje interesante la peisaje care te vor face să visezi la mediul exotic al Asiei de Est. Este o carte pe care nu o poți lăsa din mână, iar pe măsură ce o citești, devii din ce în ce mai captivat. Astfel, există cinci aspecte ale cărții care te vor face dependent de această lectură.

1. Shiori, protagonista romanului

Contrar basmelor clasice, în Șase cocori stacojii nu ni se prezintă prințesa clasică care așteaptă să fie salvată. Shiori este o eroină înflăcărată care face lucrurile singură! Caracterul ei puternic și independent te cucerește complet, dar în special puterea sa de adaptare, întrucât trece de la statutul de prințesă privilegiată și răsfățată, pierzându-și toate beneficiile atunci când este blestemată de mama ei vitregă. Este nevoită să poarte un bol de lemn ciudat pe cap și nu poate vorbi de teama de a nu pune în pericol viața fraților ei. De asemenea, știe să să-și folosească abilitățile de bucătăreasă, se împrietenește cu oameni-cheie din Regat și se străduiește să alunge blestemul pe care Raikama l-a aruncat asupra sa. În sfârșit, un personaj feminin de care te îndrăgostești la prima vedere.

2. Cadrul încântător

Peisajele din Șase cocori stacojii sunt impresionante, acțiunea fiind plasată în exotismul Asiei de Est. Culoarea locală te cucerește complet și te face să visezi la ființe mistice care trăiesc în locuri îndepărtate. Chiar dacă sunt scene mai dure, cum ar fi otrăvirea lui Shiori, blestemele mamei vitrege sau genele încurcate ale familiei. De asemenea, momentul în care Shiori se împrietenește cu un cocor magic de hârtie este adorabil și candid.

3. Dragostea pentru familie

O mare parte din ceea ce o determină pe Shiori să navigheze în circumstanțele ei dificile este promisiunea de a se întoarce în regatul și familia ei. Frații ei iubiți au fost blestemați să ia forma a șase cocori, iar ea face eforturi extraordinare pentru a-i ține în siguranță, chiar dacă asta înseamnă să-și pună viața în pericol. Deși frații s-au cam contopit unii cu alții după un timp, se vede că dragostea lui Shiori pentru ei este puternică și că prețuiește relațiile diferite pe care le are cu fiecare dintre ei. Nu mai vorbim de satisfacția pe care o ai la sfârșitul romanului când blestemele se întorc asupra mamei vitrege. O scenă care îți aduce aminte de confortul basmelor clasice în care, orice ar fi, totul se termină cu bine.

4. Filonul romantic care se derulează lent

Deși romantismul nu este tema principală a cărții, există totuși o poveste de dragoste care dinamitează acțiunea. Shiori și Prințul Takkan ajung să se cunoască pe parcursul cărții, iar povestea lor este de-a dreptul înduioșătoare. Prințul Takkan este dulce, respectuos și grijuliu, calități care topesc inima oricărei cititoare. De asemenea, este impresionant cum reușește să-i șlefuiască personalitatea lui Shiori.

5. Mâncarea delicioasă prezentată în roman

A zis cineva „mâncare”? Dacă ești pasionat/ă de gastronomie, Șase cocori stacojii este o adevărată enciclopedie culinară! Shiori devine bucătăreasă în două dintre locurile în care călătorește, iar specialitatea ei este o supă consistentă de pește, rețetă pe care a învățat-o de la mama ei. De asemenea, mai târziu devine ajutor de bucătăr și învață cum să prepare diferite feluri de mâncare. O lectură delicioasă la propriu care te va face să poftești la găluște și la alte delicatese asiatice!

Șase cocori stacojii este un roman încântător, inspirat de folclorul din Asia de Est și de povestea Lebedelor sălbatice. Promite o poveste magică și captivantă, cu o prințesă care devine exilată, un prinț demn de a fi îndrăgit și chiar dragoni care își schimbă forma. Cum să reziști la așa ceva? Dacă ți-am captat atenția, nu uita că găsești acest titlu pe Bookzone!

Nu sunt comentarii

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va aparea public.