Revenirea din infern – povestea impresionantă a „Briliantului”

Dopaj, scandaluri mediatice, muncă până la epuizare – așa a arătat cândva viața fotbalistului Adrian Mutu, supranumit și „Briliantul.” După mai mult de două decenii de activitate, legenda fotbalului românesc vorbește atât despre cariera sa de sportiv, cât și despre provocările vieții. De cele mai multe ori, atunci când ne gândim la Adrian Mutu, ne vin în minte episoadele scandaloase, însă Cătălin Oprișan, naratorul cărții lui Mutu ne dezvăluie partea umană a fotbalistului. Adesea judecat și dat exemplu la rubrica „Așa nu!”, Adrian Mutu a luptat să-și refacă reputația și să demonstreze întregii lumi că nimeni nu este perfect, iar adesea, la umbra succesului și a popularității se adăpostesc viciile. 

Odată cu meciul său de retragere de pe 12 iunie, din cadrul Sports Festival Cluj, va avea loc lansarea cărții Revenirea din infern. Volumul derulează povestea de viață a fotbalistului, fiind testamentul pe care Adrian Mutu îl lasă viitorilor sportivi. Totodată, cartea demonstrează faptul că fotbalul nu înseamnă doar comportament de „peluză” și „Ga-Ma-Ba (gagici, mașini și bani).”

„Mă gândesc serios să-mi scot cartea! Pentru că sunt anumite lucruri pe care vreau să le povestesc celor care m-au iubit și m-au susținut la echipa națională. Și trebuie să le spun întâmplări din viața mea.”

Revenirea din infern este o carte care depășește așteptările oricui. O lectură sinceră care ți-l dezvăluie pe Adrian Mutu – omul, cel care s-a luptat să convingă pe toată lumea că fotbalul este menirea sa și că va fi cel mai bun. Contrar așteptărilor tuturor, Mutu nu a fost susținut de tatăl său în ceea ce privește cariera sa de fotbalist. Fost profesor de matematică, tatăl „Briliantului” nu-l lăsa să plece la antrenamente până nu rezolva 100 de probleme la matematică.

„Tata n-a crezut, multă vreme, că voi ajunge fotbalist. Era cu matematicile sale, cu meditațiile, bucuros când mai putea inova ceva la serviciu, ca informatician. După Revoluție, își deschisese o mică afacere cu computere, apoi o consignație, pe stil vechi. Căra marfă, calcula și avea grijă de mersul magazinului, nu se interesa de antrenamentele mele.”

O autobiografie surprinzătoare, scrisă de unul dintre cei mai asumați jucători de fotbal. Chiar dacă a fost implicat în numeroase scandaluri mediatice, Adrian Mutu își încheie cariera cu capul sus și cu speranța că tinerii fotabliști vor avea de învățat din povestea sa de viață. Dacă ești curios să afli cum a ajuns Mutu „Briliantul”, găsești cartea în exclusivitate, pe Bookzone!

Nu sunt comentarii

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va aparea public.