O zi mare pentru pasionații de mistere și cărți polițiste! Dar, o zi și mai mare pentru pasionații de umor. Silviu Iliuță, autor publicat la editura Bookzone, a lansat cel mai nou roman polițist: „Detectiv de România”. Iar pentru că totul în viață vine cu un motiv, noi îți dăm nu unul, ci trei motive să citești „Detectiv de România”, fix câți cititori are, de fapt, Silviu Iliuță.

Susții un talent nativ de detectiv

Anton e un detectiv cu misterul în sânge încă de când, copil fiind și chipeș ca un Făt-Frumos, avea lupa de cercetaș lipită de mână cu super glue.

Sătul să aștepte să îi aducă cineva castronul cu cereale, Anton s-a dat singur jos din pat. A scos lupa cu mâner de lemn, pe care o avea în trusa Micul Cercetător, a potrivit-o în dreptul ochiului stâng și a descoperit astfel urmele lăsate de picăturile de lapte pe podea. De cincizeci de ori mai mari. Dragul de Anton începea în acea dimineață, inconștient, meseria pe care avea să o îmbrățișeze toată viața: aceea de detectiv profesionist. „Nu știu alții cum sunt, dar eu când mă gândesc la locul crimei, la corpul acela întins pe podea și înconjurat de un contur de cretă, la indiciile pe care trebuie să le deslușești, la criminalii care tremură de teama de a nu fi descoperiți, parcă-mi saltă și acum inima de bucurie! Toată viața mi-am dorit să fiu la locul unei crime, atât de fericit mă face acest gând…”,  avea să scrie el prin clasa a patra, după ce a citit Amintiri din copilărie.

Apare și un șifonier

Unde ați văzut cărți polițiste fără mister? Ei bine, în „Detectiv de România” autorul jonglează cu două mistere. Pe deoparte, indianul înecat în dulap, pe de cealaltă parte, dispariția iubitei din copilărie.

Anton o privește minute în șir cum își aranjează cordeluța, cum deschide ghiozdănelul și, cu o meticulozitate impecabilă, efectuează un număr de magie: ca și Hercule Poirot, cel mai ordonat detectiv din lume, blonda își poziționează cu atenție cartea exact pe centrul blatului mesei, cu precizie milimetrică.

-Umf! geme.

Apoi pune creionul pe dreapta, scoate o gumă de șters din buzunarul cu fermoar și o așaza exact în adâncitura rotundă din masă. Caietul este așezat perfect paralel cu cartea, cu precizie incredibilă.

Anton se uită la ea cu limba scoasă. Niciun elev nu mai făcea asta, toți erau dezordonați ca oile unchiului sau când scapă pe șosea. Dar ea… ea era ca oaia aceea neagră, care rămânea tot timpul în mijlocul drumului și care nu voia niciodată să se îndepărteze de linia continuă desenată pe asfalt. Speriată. Specială. Ordonată. Spera totuși să nu aibă soarta oii, care a fost călcată de o mașină.

-Mii de prăjiturele arse! șopti el pentru sine.

Aceasta era înjurătura preferată a mătușii sale, pentru care nu exista o drama mai mare decât să ardă ceva de mâncare.

Anton încearca să o imite pe blonduță, așa că extrage din ghiozdan Abecedarul, apoi primul sendviș, cu șuncă, pe care îl așază în stânga. Al doilea sendviș, cel cu macaroane, paralel cu primul sendviș. Iar în adâncitura din lemn, pe poziția pe care a pus ea ascuțitoarea, trântește o mare bucată de plăcintuță cu brânzică și stafide.

-Grăsaneee! Ciorbă nu ai în ghiozdan? strigă un coleg.

Iar el…

Vei vedea un autograf unic în toate cele

Cu banii de trei șaorma vei vedea cel mai mișto autograf. Dar nu uita că doar primele 2.000 de exemplare au autograf! În plus, vei avea parte de un cocktail literar. Scene pitorești, iubiri misterioase, ironie și muuuult umor. Pe scurt, o carte pentru zâmbete!

Comandă Detectiv de România, volumele 1 și 2, scrise de Silviu Iliuță, la prețul special de doar 49 RON: bit.ly/detectiv_de_ro