Un lanț de librării din Marea Britanie urmează să le furnizeze biblioteci azilurilor de bătrâni, acest proiect reprezentând o colaborare cu un dezvoltator de locuințe. Cum s-a ajuns la această idee și de unde a pornit totul? Vei putea afla în rândurile care urmează.

Un lanț de librării din Marea Britanie oferă biblioteci pentru azilurile de bătrâni

Parteneriatul cu dezvoltatorul va începe odată cu lansarea cartierului rezidențial din Stanmore, situat în nord-vestul Londrei, la sfârșitul acestui an. Bibliotecile vor conține cărți biografice, romane, jurnale de călătorie și cărți de specialitate alese de librăria engleză.

Locuitorii din cartierul rezidențial, care vor să combine expertiza dezvoltării din Marea Britanie cu abordarea îngrijirii persoanelor din Statele Unite, vor putea împrumuta cărți dintr-o colecție îmbogățită de către lanțul de librării în fiecare trimestru.

Bibliotecile reprezintă o piatră de temelie importantă pentru comunități, oferindu-le vizitatorilor un loc de relaxare, învățare și descoperire. Prin acest proiect se dorește crearea unui mediu de lectură relaxant, fiind puse la dispoziție cărți de o calitate ridicată.

Există nenumărate studii conform cărora au fost confirmate din nou și din nou beneficiile pe care le are cititul în viața oamenilor. Printre acestea, există și corelația dintre reducerea stresului din viața noastră și citit. Mai exact, este vorba despre 6 minute de citit pe zi, care pot reduce stresul cu 68%.

Colaborarea aceasta le va permite, de asemenea, rezidenților să comande cărți, muzică și DVD-uri de la librăria engleză prin intermediul dezvoltatorului. În plus, aceștia vor avea acces la cărți în limbi străine, înregistrări cu muzică jazz și clasică.

Bibliotecile acestea vor fi apoi distribuite prin locuințele construite de același dezvoltator în Londra și în zona de sud-est, pe măsură ce vor fi deschise. Este prima dată când librăria fondată în anul 1903 a început să cureze biblioteci private. În viitor, se speră că vor exista mai multe proiecte de acest tip.

Pentru angajații librăriei este o nouă aventură interesantă și speră să poată oferi un serviciu de aceeași calitate înaltă ca în librăriile fizice.

Sursă foto/știre: https://www.theguardian.com/books/2019/aug/13/foyles-sets-up-libraries-for-high-end-retirement-homes-bookseller