Cei șapte soți ai lui Evelyn Hugo – romanul care sparge tiparele convenționale

Dacă îți era dor de o lectură picantă, presărată cu scene erotice, atunci Cei sapte soti ai lui Evelyn Hugo de Taylor Jenkins Reid este exact ce-ți trebuie! Un roman fără perdea, surprinde povestea intrigantă a unei vedete de Hollywood care este, în sfârșit gata să revină în lumina reflectoarelor, având o singură dorință: după o viață plină de glamour, aventuri, sex și lux din toate punctele de vedere, Evelyn Hugo vrea să le spună tuturor care este prețul celebrității. 

Un fel de Marylin Monroe sau Elizabeth Taylor care reflectează asupra neobositei sale ascensiuni, precum și a riscurilor pe care și le-a asumat, a iubirilor pe care le-a pierdut și a secretelor pe care le-a ținut departe de ochii și urechile admiratorilor înfocați. Pentru această misiune o alege pe nimeni alta decât Monique Grant, o jurnalistă cvasinesxistentă care traversează, la rândul ei, o perioadă dificilă. Părăsită de soț, se luptă cu sentimente contradictorii. De asemenea, viața ei profesională bate pasul pe loc, astfel, colaborarea cu Evelyn Hugo pare ocazia ideală de a ieși din anonimat și de a-și dinamita cariera.

Când Evelyn o roagă pe Monique să îi redacteze biografia, în mintea lui Monique se instalează confuzia. Nu înțelege de ce a ales-o pe ea în mod special pentru această activitate. În curând, va afla că are mai multe în comun cu Evelyn decât și-ar fi imaginat vreodată. 

Evelyn Hugo este renumită pentru numeroșii ei soți (șapte mai exact). Fiecare dintre cei șapte soți ai ei este prezentat într-o secțiune a cărții. Evelyn îi împărtășește în sfârșit lui Monique ce s-a întâmplat cu adevărat cu fiecare dintre pretendenții ei, după ani de zvonuri și nedumerire din partea publicului.

Cartea nu numai că spune povestea lui Evelyn și a celor șapte soți ai ei, dar detaliază, de asemenea, procesul de elaborare a biografiei. Mare parte din turbulențele poveștii se petrec în prezent, între Monique și Evelyn. Prietenia unică dintre una dintre cele mai mari vedete de la Hollywood și un reporter de talie mică se desfășoară în moduri misterioase de-a lungul romanului. Povestea este plină de răsturnări de situație, care, cu siguranță îi va ține captivi chiar și pe cei mai prolifici cititori.

Publicată în 2017, cartea este unică, deoarece ar putea fi considerată multigen, înglobând elemente de ficțiune romantică și istorică.

Cei șapte soți ai lui Evelyn Hugo este o lectură reconfortantă pentru toate gusturile literare, ideală pentru zilele de vacanță. E greu să o lași din mână, deoarece te poartă într-o călătorie în culisele Hollywood-ului, dovedind puterea legăturii umane, chiar și în cazurile celor mai incompatibile asocieri. 

Într-un timp foarte scurt, Cei șapte soți ai lui Evelyn Hugo a devenit senzația internetului, fiind una dintre cele mai citite cărți ale anului 2022. Uite câteva motive pentru care acest titlu este atât de special:

Oferă o perspectivă amplă asupra lumii Hollywood-ului

La 79 de ani, Evelyn Hugo, fostul star de Hollywood este pregătită să acorde un interviu în exclusivitate, după ani de zile în care s-a ferit de presă. Pe măsură ce parcurgi toate detaliile crâncene ale vieții lui Evelyn, ai impresia că ți se permite accesul exclusiv în lumea strălucitoare a Hollywood-ului. O citești pe nerăsuflate, iar pe parcurs, îți vine greu a crede că personajele și evenimentele nu sunt reale. 

Stilul lui Taylor Jenkins Reid dă dependență, pur și simplu!

O carte grozavă trebuie să te facă să uiți complet că te afli în ficțiune, iar autoarea se pricepe de minune la acest lucru, O carte extrem de captivantă grație poveștii, dar mai ales modului în care autoarea relatează faptele. Te face să te îndrăgostești iremediabil! Stilul lui Taylor Jenkins Reid este incontestabil de visceral. Poveștile ei se desfășoară fără cusur, personajele sunt complexe, cu defecte realiste, ceea ce îi face pe cititori să se regăsească. 

Surprinde o poveste despre bisexualitate

Din păcate, majoritatea romanelor de dragoste sunt dominate de personaje heterosexuale, însă Cei șapte soți ai lui Evelyn Hugo se abate de la acest clișeu și scoate la lumină bisexualitatea, care, spre surprinderea tuturor, este foarte des întâlnită. La începutul întâlnirilor lor, Monique o întreabă pe Evelyn despre dragostea vieții ei și, în timp ce soții și aventurile lui Evelyn au ținut prima pagină a ziarelor de nenumărate ori, romanul descâlcește bobina strânsă a vieții ei până când această întrebare primește în sfârșit un răspuns. Așadar, nu mai este niciun secret că este vorba despre o poveste de dragoste queer, deoarece Evelyn este în sfârșit pregătită să se confeseze cu privire la orientarea sa sexuală. Povestea lui Evelyn este complicată – ea este pe deplin conștientă de pericolele la care au fost expuse persoanele queer în anii ’50, ’60, homofobia care continuă până în prezent. În ciuda mărturiilor lui Elton John sau ale lui Stonewall, comunitatea LGBTIQ rămâne stigmatizată. 

Acest detaliu a făcut ca povestea să fie și mai reală și mai dură. Evelyn își asumă cu mândrie sexualitatea și nu vrea să fie confundată cu o lesbiană sau cu o femeie heterosexuală care doar experimentează bisexualitatea. Cu toate astea, știe că nu va putea ține niciodată mâna unei alte femei pe covorul roșu fără să-și ruineze cariera și imaginea. Cei șapte soți ai lui Evelyn Hugo este o poveste despre scandal și ambiție, dar și despre identitate, dragoste și complexitatea de a vrea să fii sincer cu tine însuți într-o lume care te-ar pedepsi pentru asta.

Dacă ți-am captat atenția, nu uita că găsești acest titlu în libraria online Bookzone!

Nu sunt comentarii

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va aparea public.