8 martie este una dintre cele mai așteptate zile ale anului. Pe plan internațional, reprezintă Ziua Femeii, însă, în România, în această zi sunt sărbătorite cu precădere mamele.

Pentru a celebra așa cum se cuvine, dar și pentru a onora femeia care ți-a dat viață, de cele mai multe ori, pe lângă cele mai frumoase urări și mesaje pe care i le trimiți mamei, îți dorești să îi oferi un cadou deosebit, care să o facă fericită și care să o bucure. 

În articolul următor vei găsi câteva idei de cadouri de 8 martie pentru mame, daruri care, cu siguranță, îi vor aduce zâmbetul pe buze femeii care te iubește mai mult decât orice.

Cuprins: 

  1. Idei de cadouri de 8 martie pentru mama ta 
  2. De ce să îi dăruiești mamei tale o carte 
  3. Top 3 cărți pe care i le poți dărui mamei

1. Idei de cadouri de 8 martie pentru mama ta

Atunci când se apropie ziua de 8 martie, te simți ca înaintea sărbătorilor de iarnă, atunci când căutai zile în șir prin magazinele cadourile perfecte. Nu contează orele petrecute la cumpărături, sumele cheltuite, îți dorești ca totul să fie perfect, să îți vezi mama zâmbind așa cum o făcea în copilărie, atunci când te privea. 

Iată câteva idei de cadouri pentru mama ta: 

  • Vacanţele. Dacă ai un buget mai mare, o mini – vacanță este tot ce și-ar putea dori mama ta. La munte, pe o plajă însorită, într-un oraș necunoscut, orice variantă merită încercată, mai ales dacă ea iubește călătoriile. Iar, ca bonus, dacă reuşeşti să îţi faci puţin timp liber, poţi pleca alături de ea în călătorie. 
  • Cărţile. Acest dar va fi mereu în actualitate, în orice perioadă. O carte pe care știi că mama ta și-o dorește sau a unui autor pe care îl îndrăgește va fi cadoul perfect pentru ziua de 8 martie. În plus, poți scrie un mesaj pe prima pagină a acesteia, astfel că, de câte ori va deschide cartea, își va aminti cu drag de tine.
  • Flori, ciocolată și o zi petrecută împreună. Prins în cotidian, de cele mai multe ori nu reușești să îți faci timp pentru cei dragi, iar, în anumite momente, chiar și un telefon pare dificil de dat atunci când nu ai timp. O zi în care lași totul la o parte și petreci timp de calitate cu mama ta făcând ceva ce vă place, mergând la o cafea sau la un muzeu, orice vă plăcea să faceți atunci când erați de nedespărțit, va fi o gură de aer proaspăt pentru toată lumea. 

De ce să îi dăruiești mamei tale o carte

Atunci când primești în dar o carte, primești o poartă către o altă lume, o comoară pe care o vei descoperi filă cu filă. Atunci când îi vei dărui o carte mamei tale, îți vei arăta aprecierea, iubirea, dar îi vei arăta și faptul că știi că ea este cea care ți-a purtat de grijă în primii ani din viață, cea care ți-a citit primele cărți, cea care ți-a insuflat dragostea pentru lectură și frumos. 

Mama este omul care te-a ținut pentru prima dată în brațe, femeia care nu a dormit nopți nenumărate atunci când erai bolnav, cea care ar face absolut orice pentru ca tu să fii fericit și să te bucuri de tot ce îți dorești.

2. Top 3 cărți pe care i le poți dărui mamei

Cărțile vor fi mereu un cadou potrivit, mai ales că mama este una dintre persoanele pe care le cunoști foarte bine, astfel că nu va fi greu să știi ce îi face plăcere să citească. Însă, dacă ai rămas în pană de idei, iată câteva sugestii de cărți pe care i le poți oferi. 

  • Jurnalul unui Burlac. Conversații cu mama (Mihai Bendeac).  O carte amuzantă, plină de conversații spumoase ale cunoscutului actor Mihai Bendeac cu propria sa mamă. Un volum unde poveștile amuzante din perioada copilăriei se împletesc cu cele din perioada tinereții deloc plictisitoare ale actorului. În plus, fondurile strânse din vânzarea acestei cărți vor merge (integral) către o cauză umanitară.
  • Conectarea cu îngerii pe înțelesul tuturor (Kyle Gray). O carte spirituală, pe care mama ta o va îndrăgi imediat. În Conectarea cu îngerii pe înțelesul tuturor, autorul explică cum poți să simți prezența îngerilor, cum să reușești să primești mesajele lor, dar și cum să ai încredere în îndrumarea acestora. 
  • Dincolo de religie. Etica pentru o lume mai bună (Dalai Lama) – o carte fabuloasă, în care Dalai Lama argumentează de ce religia nu este singura cale pentru a duce o viață spirituală.

Când îi vei dărui o carte mamei tale, îi vei oferi o parte din inima ta, iar ea se va bucura ca un copil de câte ori o va răsfoi sau îi va vedea titlul scris pe o pagină de ziar. Așadar, atunci când ești în pană de idei pentru 8 martie, apelează cu încredere la un astfel de cadou.

Sursa foto: Pexel.com