7 titluri „picante” care nu ar trebui să-ți lipsească din bibliotecă dacă ești pasionat de literatură erotică

Literatura erotică este acel gen literar care ne ține „în priză” și ne stârnește imaginația. Nu are cum să nu îți placă ceva ce te eliberează de prejudecățile sociale și te face să evadezi din cotidian. De ce ne place genul erotic? Răspunsul e simplu: pentru că mereu ne dorim acel „ceva” interzis, pasiunea pe care o găsim în afara relațiilor convenționale. Chiar dacă este adesea subapreciat și criticat, acest gen literar are multe de oferit. Prin urmare, ne-am gândit să îți propunem câteva titluri pe care să le devorezi în metrou, în drum spre muncă. De la romane BDSM, la povești romantice și ficțiune LGBTIQ, tu trebuie doar să alegi!

365 de zile – Blanka Lipinska 

Într-un timp foarte scurt, trilogia 365 de zile a devenit definiția basmului modern. De ce? Prin simplu fapt că readuce în lumina reflectoarelor o veche fantezie feminină: răpirea. De la basmele clasice la romanele contemporane de dragoste, răpirea a fost unul dintre principalele motive literare. Astfel, Blanka Lipinska a exploatat la maximum acest aspect și a dat naștere uneia dintre cele mai captivante povești de dragoste. Chiar dacă mulți compară 365 de zile cu Cincizeci de umbre ale lui Grey, cea dintâi are mult mai mult de oferit. Exotismul este cuvântul care definește 365 de zile, iar acest lucru se reflectă cel mai bine în construcția personajelor, în peisaje, și, mai ales, în povestea propriu-zisă. Un roman care te face să îți dorești să faci parte din acțiune și să fii răpită de un bad boy sicilian.

Scânteia – Vi Keeland

Ți-ai imaginat vreodată cum ar fi să ai acces la intimitatea celuilalt chiar înainte de a-l cunoaște? Uneori, detalii precum numărul de la pantofi, brandul preferat sau pur și simplu, un obiect oarecare din geamantanul cuiva fac cât o mie de cuvinte. Așa au ajuns să se cunoască Autumn și Donovan. După ce și-au încurcat geamantanele în aeroport, își promit unul altuia că nu le vor deschide, dar tentația este prea mare. Astfel, până să se întâlnească pentru a face schimb de geamantane, Donovan face deja cunoștnță cu lenjeria sexy a lui Autumn, iar Autumn, la rândul ei, știe că Donovan se dă în vânt după Ferragamo. Unde mai pui că peste câteva luni se întâlnesc întâmplător, de data asta, în scop profesional. Deși face pe inabordabila, lui Autumn îi este aproape imposibil să-i reziste celui mai seducător jurist, care, pe deasupra, e interesat nu doar de trupul, ci și de sufletul ei. Un roman erotic care îți pune pe tavă tot ce-ți trebuie: idila ideală, scene fierbinți, dar nu extrem de vulgare, în același timp. Ce mai, o delicatesă literară!

Prieteni cu beneficii – Vi Keeland

Un alt roman al lui Vi Keeland care a bătut topurile literaturii erotice încă din ziua lansării! O poveste inspirată de realitatea cotidiană, explorează așa-numitele „prietenii cu beneficii.” Într-o lume în care oamenii își doresc să se scutească de eventuale drame, se angajează în relații care le oferă doar plăcere. Dar, este oare posibil ca sexul să nu se transforme în altceva? Ei, bine, se pare că nu! Natalia și Hunter se întâlnesc la o nuntă. Ea prinde buchetul, el jartiera. Amândoi sunt epuizați emoțional din cauza relațiilor anterioare, așa că, tot ce își doresc în momentul de față este sex și…atât. Totuși, în timp ce corpurile lor asudă de plăcere, nevoile emoționale ies la iveală. Pe măsură ce senzualitatea le inundă trupurile, încep să își dorească mai mult unul de la celălalt. Amândoi vin cu bagaje emoționale puternice, dar oare vor reuși să uite trecutul și să-și acorde măcar o șansă? Nu-ți spunem nimic, te lăsăm să descoperi!

Sfântul – Sierra Simone

Cum am putea descrie Sfântul? O carte care te duce în ispită și te face să simți gustul păcatului…

O lectură fără cenzură, lipsită de prejudecăți sociale, surprinde povestea de dragoste dintre Aiden și Elijah, doi bărbați crescuți în sânul Bisericii Catolice. Într-o lume în care comunitatea LGBTIQ este stigmatizată, doi bărbați îndrăznesc să se iubească cu pasiune, să sufere și să trăiască într-o agonie continuă. Atunci când o citești, simți, pe de o parte, un gust dulce și pervers, dar și o durere sfâșietoare. Cu cât Aiden încearcă să își ia gândul de la Elijah, cu atât i se rostogolesc în minte clipele petrecute împreună, săruturile lui fierbinți și nopțile în care îi veghea doar luna. Aiden nu îl poate avea pe Elijah Iverson, fiindcă este prietenul fratelui său, iar pe deasupra, mai este și căsătorit. Deși i se pun tot felul de piedici, Aiden nu renunță la fanteziile sale, deoarece știe că nu este un sfânt…

Escala – T.L. Swan

Leagă-ți centura de siguranță, trage aer în piept, căci vei avea parte de cel mai palpitant zbor din istorie! Ți-ai imaginat vreodată cum ar fi ca, din neant, să te transferi la business class și, pe deasupra, vecinul tău de compartiment să fie un bărbat irezistibil de sexy și…bogat? James Miles nu a fost niciodată îndrăgostit de cineva în afară de propriul business, dar asta se va schimba curând când o va întâlni pe „frageda” Emily, în vârstă de doar 25 de ani. În urma unor defecțiuni tehnice, cei doi se nimeresc în același avion, unde se înfiripă acea poveste clasică de dragoste la care visează orice tânără. Miles este impresionat de independența lui Emily, iar Emily, la rândul ei, nu are cum să nu devină victima sa emoțională. La momentul respectiv, cei doi nu știu multe unul despre celălalt, așa că se lasă purtați de val și de…șampanie. Din fericire pentru ei, avionul are o escală în Boston, unde au parte de o noapte fierbinte, dar în urma căreia nu fac schimb de numere de telefon. Și, cum totul este posibil în ficțiune, un an mai târziu, Emily se întoarce în New York și începe jobul visurilor ei la Miles Media. Și, cum destinul îi scoate în față pe „cine trebuie”, șeful său este nimeni altul decât James Miles, bărbatul care începuse s-o obsedeze încă din prima clipă.

Twist me – Anna Zaires

Așa cum precizam anterior, răpirea a fost și va rămâne cel mai popular motiv literar al genului erotic. Totuși, seria Twist me nu este nici pe departe o poveste de dragoste, ci mai degrabă una despre consimțământ îndoielnic, sindromul Stockholm și conținut explicit. Chiar dacă se apropie de 365 de zile și 50 de umbre ale lui Grey, tematica este mult mai întunecată. O serie cutremurătoare despre abuzul care se transformă în fantezie, Twist me te va captiva până la ultima pagină. Povestea începe cu Nora, o adolescentă de 18 ani. Într-o seară, pe când ieșea în club cu prietena ei, îl întâlnește pe Julian. Privirea lui pătrunzătoare o înnebunește, dar, în același timp, simte o energie întunecată în el. Cum simțurile nu o înșală niciodată, își dă seama că e genul de bărbat care nu joacă după regulile tradiționale și că orice interacțiune cu el va fi „periculoasă.” Trei săptămâni mai încolo, îl reîntâlnește la ceremonia de absolvire a liceului. De data aceasta, stă timid în spate și urmărește festivitatea. Oare ce căuta un bărbat în toată firea la ceremonia de absolvire a unei puștoaice? Pe Nora o cutremură orice gând legat de Julian, dar nu realizează că în curând va fi prizoniera acestui sadist nemilos…

Descătușat – E.L. James

Cum puteam exclude celebra serie 50 de umbre ale lui Grey din topul cartilor erotice? Romanul care a stat pe buzele tuturor timp zece ani nu putea rămâne fără o continuare pe cinste! Indiferent dacă ești un fan înrăit al seriei sau doar un alt cârcotaș, trebuie să recunoști că această trilogie nu are cum să te lase rece. Așadar, după ce am trecut prin toate etapele relației dintre Anastasia și Christian, este timpul să auzim care este versiunea celui mai râvnit personaj din literatura erotică. Cartea debutează cu scena logodnei celor doi și, deși ne-am aștepta la reluarea episoadelor din trecut, firul narativ trece direct la viața alertă a milionarului din Seattle. Asemenea volumelor anterioare, Descătușat ne prezintă traumele psihologice ale lui Christian Grey, de data asta într-un limbaj mult mai explicit și violent. O carte care te face să pătrunzi în mintea celui mai misterios și sensibil bărbat. Atunci când o citești, îți dă dependență! Pur și simplu, nu ai cum s-o lași din mână!

Acestea au fost doar câteva dintre titlurile erotice pe care merită să-ți arunci un ochi. Desigur, pe bookzone.ro, vei găsi o mulțime de cărți care te vor face să-ți iei concediu doar pentru citit!


Nu sunt comentarii

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va aparea public.