7 lucruri ciudate pe care le fac cititorii

Deschizi o carte, te cufunzi în lectură, repetând numele personajului tău preferat în cap. Hmm… ar putea fi numele perfect pentru un copil. Sau pentru un animal de companie. Pe măsură ce dai paginile, parcă ești și mai convins de decizia ta. Sigur nu ai fi singura persoană a cărei minte rătăcește pe câmpiile creativității atunci când citește o carte și se îndrăgostește chiar și de un nume. Există câteva lucruri ciudate pe care le fac cititorii, iar mai jos le vei regăsi.

Cuprins

1. Cum ne influențează cărțile viața?

2. Ce lucruri ciudate fac cititorii?

1. Cum ne influențează cărțile viața?

Probabil că toți iubitorii de cărți ar face orice pentru a include cărțile în viața lor. Acest lucru se datorează faptului că poveștile noastre preferate din cărți reprezintă piloni esențiali în construcția identităților și relațiilor noastre.

Cărțile ne ajută să devenim cine suntem. Cărțile sunt alături de noi în fiecare moment al vieții, fără să ne judece, mereu dornice să ne învețe, să ne stăvilească setea de cunoaștere, să ne ducă în lumi ce nu credeam că ar putea exista vreodată, să ne arate că obstacolele care par a spune stop vieții sunt acolo doar ca să ajute la maturizarea noastră.

Iar bibliofilii au și anumite lucruri ciudate în comun, în care este posibil să te regăsești și tu.

2. Ce lucruri ciudate fac cititorii?

  • Visează la o dragoste ca în cărți

Un clișeu atât de des întâlnit, dar asta oare îl face mai puțin sau mai mult să devină adevărat? În momentul în care ajungi să trăiești alături de personajele tale preferate dintr-o carte, te identifici cu acestea. Și îți dorești ca viața ta să aibă măcar o sclipire a iubirii pe care o regăsești printre paginile cărții. De la fanteziile care prind contur când îți formezi în propria minte imaginea partenerului perfect la observarea persoanelor din jurul tău care se încadrează în această imagine a perfecțiunii, mai sunt câțiva pași până la dragostea ca în cărți. Dar speranța este virtutea care ne ține animați până când găsim ceea ce căutăm.

  • Folosesc cărțile pentru a ascunde un strănut, un căscat

Poate fi curtoazie, poate fi o măsură de igienă, dar este mai ales o reacție involuntară să îți acoperi gura cu o carte atunci când caști sau strănuți. Vestea bună este că o carte este mai eficientă decât o mânecă sau chiar mâna pentru a-ți acoperi gura. Atunci când citești în tren sau în avion, fie în sezonul rece sau în sezonul alergiilor, vei vrea involuntar să folosești o carte ca măsură de protecție în lupta pentru sănătatea celorlalți. Vestea proastă este că s-ar putea să strici cartea, așa că este bine întotdeauna să ai și șervețele la tine.

  • Folosesc obiecte neobișnuite ca semne de carte

Nu există o limită a imaginației când vine vorba despre obiectele pe care cititorii le pot folosi ca semne de carte. Unii cititori recunosc că folosesc orice, de la chitanțe la cărți de joc, abonamente de metrou, bilete de avion, vouchere pe care nu le-au folosit. Unii cititori sunt chiar și mai inventivi, unul dintre aceștia recunoscând că a folosit o dată chiar și piciorul câinelui său ca semn de carte pentru că stătea chiar lângă el în timp ce citea.

lucruri-ciudate-pe-care-le-fac-cititorii-semn-de-carte
  • Își aranjează cărțile folosind un sistem ciudat

Ai auzit deja că poți să îți aranjezi cărțile în funcție de genul literar din care fac parte sau de numele autorilor. Dar ceea ce faci în intimitatea bibliotecii tale te privește doar pe tine, lucru care se aplică și felului în care aranjezi cărțile. Având în vedere că ești curatorul și vizitatorul bibliotecii tale personale, poate că vrei să aranjezi volumele în ordine cronologică, începând cu ceea ce ai citit prima oară. Sau poate că vrei să îți aranjezi cărțile în funcție de cât de mult ți-au plăcut. O altă idee este să le organizezi după culoarea copertelor acestora.

  • Se gândesc de două ori înainte de a împrumuta o carte

Fiecare persoană are modul său de a trata cărțile. Poate că unii îndoaie paginile în loc să folosească un semn de carte, iar alții au grijă să nu existe nici măcar un fir de praf pe cărțile lor. În cazul în care faci parte din a doua categorie, probabil că te gândești bine înainte de a împrumuta o carte. Mai ales dacă este vorba despre cartea ta preferată. Vrei să o păstrezi perfectă în biblioteca ta, dar nu ai siguranța că această perfecțiune va fi susținută și dacă o împrumuți cuiva pentru a o citi.

  • Asociază cărțile cu anumite amintiri sau emoții puternice

Majoritatea oamenilor experimentează această senzație cu muzica: anumite melodii care aduc aminte de prima iubire, de facultate, de o bucurie neașteptată. Poate că există anumite cărți care te vor ajuta să te întorci la inocența copilăriei, la viața fără griji din timpul adolescenței, la fiorii iubirii adevărate. Trebuie doar să le descoperi și să nu le lași niciodată să iasă din viața ta pe cele care îți aduc acele emoții vindecătoare.

lucruri-ciudate-pe-care-le-fac-cititorii-asocieri
  • Se întreabă ce cred alții despre ei pe baza cărților pe care le citesc

Cărțile din biblioteca ta pot fi o oglindă clară a preferințelor tale. Mai ales pentru o persoană care nu te cunoaște atât de bine. Pot oferi indicii prețioase celorlalți. Indiferent dacă ai numai cărți de dragoste, cărți de sci-fi sau o colecție impresionantă care conține câte puțin din fiecare categorie, cei dragi își pot face și o idee cu privire la următoarele cadouri: mai multe cărți din categoria ta preferată.

Sursă foto
Freepik

Nu sunt comentarii

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va aparea public.