Spiritualitatea te poate ajuta să vezi momentele frumoase din viața ta și să treci mai ușor peste cele neplăcute. Indiferent care este baza spiritualității din viața ta, există mereu ceva care să te ajute să vezi fiecare zi altfel.

Cărțile enumerate mai jos alcătuiesc un tablou care îmbină modurile în care spiritualitatea este prezentă în viața noastră, pe baza poveștilor poeților, ale credincioșilor, dar și ale unor personaje fictive.

Inspiră-te din aceste cărți de spiritualitate, care te vor ghida către o viață pozitivă și liniștită, chiar începând cu noul an!

Cărți de spiritualitate pentru biblioteca ta

1. „Alchimistul”

Ar fi păcat să nu includem cartea lui Paulo Coelho pe lista cărților de spiritualitate. În acest bestseller internațional, Santiago, un cioban andaluz, călătorește în Egipt în căutarea unei comori.

Pe parcursul călătoriei sale, acesta întâlnește personaje fascinante, care îl ghidează, inclusiv un bărbat care se crede rege.

Cu toate acestea, în căutarea comorii misterioase, Santiago descoperă mult mai multe decât recompense fizice, trecând printr-o transformare a sinelui. Este o poveste incredibilă despre visurile pe care ar trebui să le urmăm în viață.

2. „Ce înseamnă fericirea”

Ce Inseamna Fericirea Alan Watts Bookzone

Atunci când sunt întrebați ce își doresc, oamenii adesea enumără lucruri materiale. Dar Alan Watts explică de ce libertatea spiritului este de fapt cea mai importantă nevoie umană.

Cu toate că nu există o definiție agreată de toți oamenii pentru fericire, în această carte vei descoperi o comparație între ideile propuse de diferite religii cu privire la acest sentiment dorit de oricine în viața sa.

Și, în cele din urmă, îți vei da seama care sunt conexiunile pe care le poți face și cum te poți întoarce la o armonie interioară.

3. „Cei cinci oameni pe care îi întâlnești în Rai”

Un angajat al unui parc de distracții pe nume Eddie este implicat într-un accident tragic în momentul în care încearcă să salveze o tânără în cartea scrisă de Mitch Albom.

În ziua în care împlinește 83 de ani, Eddie ajunge în Rai, descoperind că este vorba mai puțin despre loc și mai mult despre însemnătate.

Eddie este de părere că a trăit o viață nesemnificativă, dar întâlnește cinci oameni în Rai care îl fac să-și dea seama că existența sa a avut o semnificație importantă.

4. „Forța binelui – Viziunea lui Dalai Lama pentru lumea de azi”

Conform lui Dalai Lama, este mai important să iubești decât să fii iubit. Iar în cartea scrisă de Daniel Goleman vei putea descoperi povești reale ale unor oameni care au pus în practică ideile susținute de Dalai Lama.

Știința compasiunii poate fi învățată prin practică, indiferent de religie și de credințele diferite. Cartea a apărut la aniversarea a 80 de ani ai lui Dalai Lama și are la bază o forță a binelui care poate schimba modul de viață al celor care citesc această carte.

Tu ce cărți de spiritualitate ai pe listă pentru anul 2020?